Tromgeroffel

 

In een school hoor je door het jaar heen vaak de meest vreemde geluiden. Echter bij het horen van tromgeroffel kijk je toch vreemd op. Als dat geluid ook nog eens uit het speellokaal komt, heb je de aandacht van de gehele school.

Enkele weken geleden hebben de groepen 5 “trommelles” gehad op school in het speellokaal. Een medewerker van “ToBe” leerde de kinderen verschillende trommeltechnieken en van alles over ritme. Het hele speellokaal stond vol met allerlei muziekinstrumenten die de kinderen mochten gaan bespelen. Vaak werd er iets voorgedaan en deden de kinderen het na. Later werden er allerlei eigen muziekstukken gemaakt. Het bleef niet alleen bij trommelen, maar de kinderen mochten ook dansen! Wat eenvoudig begon, eindigde in een swingend gebeuren.

Hieronder staan enkele reacties van kinderen:

“Ik vond het heel leuk wat we deden met de ToBe percussie. Het leukste vond ik het dansje. Dat was dat 1 kind mocht dansen. Je mocht zelf weten hoe je danste.”

“Ik vond het heel erg leuk. We gingen ook met de a-go-go. Dat ding kende ik helemaal niet, maar ik vond het wel heel leuk!”

“De meneer die ons les gaf, was: Roy Macintosh. Als hij met zijn fluitje deed: tuuttuduuttuuttuut, moesten wij doen: boemboem. Als hij een cijfer voor ons moest geven, zou hij een 10 geven.”

“Ik vond de a-go-go het leukste. Ik kon dat instrument eerst niet. Heel veel andere instrumenten kon ik eerst ook niet. Bij de a-go-go moest je telkens van hoog naar laag op het metaal slaan met een stokje.”

 

 

 

Juf Henriëtte

Klik HIER voor de foto’s van juf Annienke.

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005