Vermiste zwarte piet komt op fiets

Ieder jaar bezoekt Sinterklaas met zijn zwarte pieten onze school en hopen alle kinderen weer een cadeautje te krijgen. Afgelopen weken was het toch wel heel spannend of het allemaal wel goed zou komen met de cadeautjes.

In de groepen 1 t/m 4 werden regelmatig brieven bezorgd van een piet die de boot naar Nederland had gemist. Deze piet had veel meegemaakt zeg! In het Spaanse stadje Pamplona werd hij achtervolgd door een stier en in de bergen had hij veel last gehad van sneeuw. Helemaal hoog op de Eiffeltoren in Parijs kon hij zien dat er toch cadeautjes in de schoenen van de kinderen werden gestopt. Ook zag hij vanaf die hoogte dat er door rommelpieten weer veel rommel in de lokalen werd gemaakt. Via de python in de Efteling kwam hij uiteindelijk op de fiets nog net op tijd bij onze school aan.

Iedereen was verbaasd dat Sint dit jaar in een supergave auto aankwam en toen ook nog de vermiste zwarte piet er achter aan kwam fietsen, was iedereen blij. Alle kinderen en veel familieleden hebben daarna de sint bij school verwelkomd en toegezongen. Buiten op het plein hoorde je gezellige sinterklaasliedjes zingen. Door de aanwezigheid van zoveel kinderen en veel ouders was het reuze gezellig en pepernoten eten blijft altijd heerlijk. Het leek dit jaar helemaal fout te gaan, maar uiteindelijk is het dus net op tijd goed gekomen!

Met dank aan Francisca Burggraaff en Melanie Marijnissen voor het maken van de foto’s!

Klik HIER voor de foto’s van het sinterklaasfeest op locatie 196.
Klik HIER voor de foto’s van het sinterklaasfeest op locatie 821.

Meester Jan

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005