Veel plezier en successen JFS op schoolvoetbaltoernooi

 

Na drie weken strijd op de Dordtse voetbalvelden is het schoolvoetbaltoernooi van Dordrecht weer achter de rug. Maar liefst 20 teams (iets van 190 kinderen) van de Johan Friso (samen met de Bever een record) deden mee aan dit jaarlijkse spektakel. Van ouders, leiders en de kinderen veel positieve reacties. Gelukkig heeft het weer dit jaar meegezeten en waren er voor alle JFS-teams voldoende tegenstanders zodat alle teams dit jaar ook aan voetballen toekwamen.

Van geluiden van de kant is er door de verschillende teams met zeer veel plezier gevoetbald. Dit is ook het allerbelangrijkste om aan zo´n toernooi mee te doen.

Toch wil ik hier nog een aantal successen van onze teams noemen: Bij de jongens groep 3 en 4 behaalden JFS 4 een schitterende eerste plaats en dus ook een beker, verder werd er bij de jongens groep 3 en 4 een mooie tweede plaats (op doelsaldo!!) gehaald door JFS3. Ook JFS 5 bij de jongens groep 5 en 6 en JFS 2 bij de meisjes haalden een prachtige tweede plek en dus ook een mooie beker. Bij de jongens en meisjes van de groepen 7 en 8 haalde de JFS maar liefst 3 finale plaatsen: beide meidenteams en JFS1 bij de jongens.

 

 

De finales van de groep 7 en 8 stonden op 20 april op het programma. Resultaat is het Dordtse kampioenschap van de meiden JFS 1 en een mooie derde plaats voor de jongens. JFS 2 bij de meisjes deden goed mee en reikte op een vierde plaats.

JFS 1 bij de meisjes gaat nu door naar de districtsfinales die op 18 mei bij de v.v. Meerkerk (in Meerkerk) worden gespeeld. Meiden veel succes daar.

Als laatste willen we alle ouders, opa´s en zelfs stagiaires bedanken voor het begeleiden van onze 20 teams. We kunnen niet zonder jullie hulp. Ook wil ik alle kinderen bedanken voor de geweldige en vooral sportieve manier waarop jullie voor de Johan Friso School hebben gestreden. Hopelijk zien we jullie vorige jaar weer.

Namens de sportcommissie,

Hans Leijs

En een verslag van Peter Koster

De jongens van Johan Friso 3, allemaal leerlingen uit de groepen 7Pa en 7 Ms hebben woensdag 30 maart een verdienstelijke tweede plaats behaald in hun poule van het Dordtse schoolvoetbalkampioenschap.

Op de velden van EBOH aan de Schenkeldijk werd eerst het tweede team van de Geert Groteschool simpel aan de zegekar gebonden: 3-0. Daarna was de John F. Kennedyschool vooral letterlijk een maatje te groot. Tegen spelers die soms wel drie koppen groter waren dan de onze, mocht het nog een wonder heten dat we slechts drie tegentreffers incasseerden.

 

 

De derby tegen het derde van De Bever was een ware thriller, al zag het daar in
eerste instantie niet naar uit: we kwamen eenvoudig op een 2-0 voorsprong. De Bever wist die echter met een uiterste krachtsinspanning om de buigen tot 2-3. Onze
jongens gaven zich echter niet gewonnen en wisten zo waar de eindstand op 3-3 te
bepalen. Beide teams waren kennelijk aan elkaar gewaagd; ze moesten uiteindelijk
behalve de wedstrijdpunten ook de tweede plaats delen.
De slotwedstrijd tegen De Regenboog was geen probleem meer voor ons: 4-2

 

 

 

Alle makers van de foto’s heel hartelijk dank!

Klik HIER voor de foto’s

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005