De ouderraad brengt een voorjaarsgroet!

 

Dinsdag 1 maart 2005 ……… dat was de datum die de ouderraad geprikt had om in iedere klas een leuke voorjaarsgroet te brengen. Dat er op die dag een flink pak sneeuw zou vallen hadden de ouderraadsleden natuurlijk nooit gedacht.

In de voorjaarsvakantie werd op het marktje van Dubbeldam de bestelling voor bloembolletjes geplaatst: 175 potjes met blauwe druifjes en narcissen. Voor de groepen waar allergische kinderen in zaten, werd een leuk alternatief gevonden: 35 potjes met “nep” voorjaarsbloemen.

In totaal dus 210 potjes waar een leuk gedichtje aan moest komen. Gelukkig beschikt de ouderraad over iemand met een dichtknobbel, het resultaat kunnen jullie hieronder lezen.

De dagen worden langer, het wordt weer langer licht.
De lente is in aantocht: tijd voor een blij gezicht.
Voor deze laatste maanden een opsteker voor allemaal.
Om jullie op te fleuren, in een kaal lokaal.
We wensen jullie deze maanden gezondheid en geluk.
En met dit kleine presentje kan dat natuurlijk niet meer stuk.

Ouderraad cbs Johan Friso

 

Om plm. half negen zouden de plantjes opgehaald worden. Tot grote schrik van de ouderraad stond de kraam waar de plantjes besteld waren er niet. Gelukkig had de marktkoopman toch de moeite genomen om langs de markt te rijden en konden de plantjes worden ingeladen.

Na de plantjes te hebben opgehaald, gingen we snel naar de afgesproken locatie waar rond 9.00 uur enkele ouderraadsleden kwamen helpen om de plantjes te voorzien van het gedichtje.

Ook moest om de potjes nog een servetje komen. Al met al een hele klus waar zij de hele ochtend zoet mee waren.

 

’s Middags werd op locatie 821 begonnen met het uitdelen van de “voorjaarstraktatie”.

Ook daar was de ouderraad goed vertegenwoordigd. Gewapend met bakken plantjes en de controlelijst werd begonnen met het uitdelen. De reacties in de klassen waren heel enthousiast, want zowel voor de leerkrachten als voor de kinderen was het een echte verrassing.

 

 

Op beide locaties werden de lerarenkamer, het kantoor van juf Maureen, het kamertje van juf Yvette en de stafkamer voorzien van een bakje.

 

 

 

 

 

 

Al met al een geslaagde actie……………

 

 

   

Namens de ouderraad:
Els Leijs

 

 

Terug naar Reportages 2004 - 2005 Terug naar Reportages 2004 - 2005