Een “skrikkelijk” leuk feest

 

Vrijdagmorgen 23 september 2005, half 9, locatie 196. Een heleboel kinderen staan op het plein en wachten op wat er gaat gebeuren. Veel vaders en moeders zijn er ook. Meester Enrico vraagt aan de kinderen wat er toch vandaag aan de hand is op de Johan Friso.

Dan komt er een postbode om de hoek van het gebouw aangewandeld. Compleet met postkar. Het blijkt postbode Siemen te zijn, die het “blikskaters” leuk vindt dat er zoveel kinderen op hem wachten. En ja, hij hééft belangrijke post bij zich … 3 “envelops” voor meester Bert van de Loosdrecht, juf Trude Schmidt en juf Otilly Goosens.

Alle kinderen roepen om het hardst de namen en één voor één komen de meester en juffen tevoorschijn. Dan staan ze op een rijtje op het podium. Drie belangrijke mensen voor de Frisoschool. Ze hebben van onze school niet alleen een heel grote maar ook heel fijne school gemaakt!

Postbode Siemen heeft het er “skrikkelijk” druk mee: “envelops” uitdelen, “tekenings” en “ballons” bekijken …. Uiteindelijk is het hem duidelijk dat het feest is op de Johan Frisoschool omdat de school 15 jaar bestaat!

Dan gaan de enveloppen open en daar komt de enige-echte-Johan-Friso-cd uit! Meester Enrico verklapt dat er een prachtig lied op staat en dat moet natuurlijk gezongen worden!

 

 

Jo-Jo Johan Frisoschool,
dat is de school waar wij veel leren:
hoe je woordjes moet hakken,
hoe je koekjes moet bakken,
hoe je deelsommen maakt,
hoe je de basket goed raakt;
hoe j’ in ’t Engels iets huurt,
hoe je een e-mailtje stuurt,
hoe je een kaart moet lezen,
maar waar je boven al
jezelf mag wezen!!

 

 

 

Als het lied uit is, vertelt meester Enrico dat álle kinderen (en gelukkig ook de meesters en juffen) een cd krijgen. In polonaise vertrekken de kinderen weer naar hun klassen. Daar wordt het feest verder gevierd. Met limonade en Johan Frisotaart!

De eerste groepen vertrekken naar “de Bron” waar ze naar de voorstelling “Bieb Bieb Hoera” van 20Kindertheater A la Carte gaan kijken. Een voorstelling waarin wonderlijke dingen gebeuren in de bieb!
Trudy van de studie, Ans van de romans en Riek van de muziek fantaseren over hun favoriete boeken, waarbij het detectiveverhaal begeleid door Pink Panthermuziek wel erg in de smaak valt.

En de kinderen op locatie 821 dan? Vieren zij geen feest? Ja hoor!

Vrijdagmorgen 23 september 2005, half 10, locatie 821. Een heleboel kinderen staan op het plein en wachten op wat er gaat gebeuren. Veel vaders en moeders zijn er ook. Meester Enrico vraagt aan de kinderen wat er toch vandaag aan de hand is op de Johan Friso.

Dan komt er een postbode om de hoek van het gebouw aangewandeld ……………

Ja, hetwas echt een “skrikkelijk” leuk feest!

Juf Anne-Marie

Alle makers van de foto’s heel erg bedankt!

Klik HIER voor een paar foto’s van het opnemen van het Johan Frisolied in de Berckepoort.
Klik HIER voor de foto’s van locatie 196.
Klik HIER voor de foto’s van locatie 821.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006