Groep 5 a-go-go!

Braziliaanse geluiden kwamen er de afgelopen weken uit het gebouw van 821. En voor wie op zoek ging naar de oorzaak, kon ook kinderen uit de groepen 5 zien dansen op deze muziek. Wat was hier aan de hand? Waarom klonk er vaak een scheidsrechtersfluitje tussendoor? Een wedstrijd? En wie was toch die man met het voetbalshirt van Brazilië aan?

Die man heet Roy Macintosh. Hij speelde met de kinderen allerlei ritmes op de a-go-go en de handtrom, zelfs door elkaar, en liet de kinderen meegenieten van het Braziliaanse sambagevoel. Hij speelde op een grote trom, de surdo en floot dat het een lieve lust was als begeleiding tijdens de dans. De kinderen kwamen ook ruimschoots aan bod en mochten op een kleine handtrom en de a-go-go hun muzikaal gevoel laten ‘spreken’.

Wedstrijdjes tussen Roy en de klas zorgden ook voor hilariteit, want het was erg lastig om niet meteen te beginnen met spelen na het aftellen, of in canon je eigen maat te blijven volgen. Ook wel eng was het om alleen te dansen in het midden van de kring, maar iedereen durfde het en de kinderen lieten de meest uiteenlopende dansbewegingen zien. Je mocht zelf weten hoe je danste en toen het een wedstrijd tussen de jongens en de meisjes werd, zette iedereen natuurlijk zijn of haar beste beentje voor.

Roy, namens de kinderen uit de groepen 5, bedankt voor de leuke uurtjes Braziliaanse samba!

Meester Freddie

Klik HIER voor de foto’s uit de groep van meester Freddie.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006