Arkventure Bible Xplorer, The Bible 4U

 

Het Nederlands Bijbelgenootschap(NBG) maakte speciaal voor leerlingen van basisscholen de Arkventure Bible Xplorer. We gingen met de groepen 7 en 8 op
avontuur in de Arkventure en ontdekten dat de Bijbel geen saai boek is!

Elke groep ging op de fiets naar het sportpark aan de Schenkeldijk en daar aangekomen moesten we aankloppen bij een futuristisch uitziende truck. Dat beloofde al veel goeds! Binnen aangekomen, mochten we onze jas ophangen en plaats nemen. Gelijk daarna startte onze captain Archie het ruimteschip en nam ons mee door de ruimte.

Helaas bleek Archie een brokkenpiloot te zijn en kwamen we terecht in de wereld van de Bijbel. De enige manier om hieruit weer te ontsnappen was door middel van het kraken van een code. Met het behalen van punten door de verschillende teams moesten we proberen de code te decoderen. Zo streden we met elkaar, maar ook tegen elkaar. Na iedere ronde van 10 minuten werd er gekeken wie er bovenaan stond (of onderaan natuurlijk!) Gelukkig lukte het iedere groep bij de verschillende games over de Bijbel genoeg punten te behalen en zo kon iedereen na een onrustige landing veilig het ruimteschip weer verlaten. Nog wat trillend op onze benen keerden we allemaal weer veilig terug op school.

meester Jan Willem

Klik HIER voor de foto’s van onze ruimtereis.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006