Wat lekker

 

Een machine die een groot stuk deeg verandert in allemaal kleine bolletjes bestaat echt. Wij, de kinderen uit de groepen 2, hebben dit met eigen ogen kunnen ervaren tijdens een bezoek aan de bakkerij van Korteweg in Dubbeldam.

Enkele weken werden we, op verschillende dagen, met auto’s naar de bakkerij gereden. Bakker Koos wachtte ons op in de bakkerij. In de bakkerij was het best wel warm en daarom deden we onze jassen in een groot krat. Bakker Koos nam ons mee naar een soort tovermachine. Hij deed daar een groot stuk deeg in en even later kwamen er kleine bolletjes tevoorschijn. Met die bolletjes maakte hij allerlei soorten broodjes.

Hij leerde ons hoe je kunt vlechten met slierten deeg en hoe je er een poppetje of een letter van kan maken. We mochten ook dingen zelf verzinnen. In groepjes gingen we hard aan het werk. Iedereen mocht 6 broodjes maken en ook nog eens een gevulde koek. Daarna werden alle gemaakte spullen in de “rijskast” gereden en daar werden ze opeens veel groter.

Tijdens het bakken van onze broodjes mochten wij smullen van een lekker koekje en een bekertje limonade. Na het voorlezen van de juf mochten we alle broodjes en koeken in zakken doen. We mochten het daarna mee naar huis nemen en o wat waren ze lekker.

juf Atie

Klik HIER voor de foto’s van het bezoek van kinderen van locatie 196.
Klik HIER voor de foto’s van het bezoek van kinderen van locatie 821.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006