Basketballfever…..catch it

Basketbal is een moeilijke en lastige sport, wordt er welk eens gezegd. Na enkele proeflessen basketbal voor leerlingen uit de bovenbouwgroepen blijkt het echter een supergaaf spel te zijn. Vooral als die lessen worden geven door oud-profbasketballer Raymond Bottse.

Raymond Bottse werkt als bondscoach voor het nationale juniorenteam en verzorgt voor Bureau Sportstimulering basketbalclinics op basisscholen onder de titel “basketballfever … catch it!” Zo krijgen alle bovenbouwgroepen van onze school in “Het Palet” 3 basketballessen van hem. Tijdens de reeds gegeven lessen werden niet alleen de leerlingen enthousiast gemaakt voor het spel basketbal, maar ook de leerkrachten gingen het spel steeds meer waarderen.

Raymond Bottse werd door iedereen aangesproken als coach. De coach zorgde ervoor dat alle leerlingen bij de diverse oefeningen een basketbal hadden en legde spelenderwijs de eerste regels het spel uit. Die lange grote donkere man maakte ook regelmatig geintjes en deed allerlei dingen voor. Tijdens de uitleg van de coach kon je vaak een speld horen vallen. Bij diverse spelmomenten en situaties benadrukte de coach dat teambelang altijd vóór individueel belang gaat.

Alle kinderen leerden op diverse manieren dribbelen, leerden passen, schoten op de basket vanuit diverse hoeken, raakten bekend met de term “second dribble” en speelden natuurlijk wedstrijdjes tegen elkaar. De leerkrachten werden voortdurend door Raymond bij het gebeuren betrokken. Ook werd er soms een fotocamera aan de leerkrachten overhandigd en de resultaten daarvan zijn natuurlijk te bewonderen.

Coach Raymond … bedankt!!!

Meester Jan

Klik HIER voor de foto’s van groep 6 meester Dick-Jan
Klik HIER voor de foto’s van groep 6 juf Marit/juf Helene
Klik HIER voor de foto’s van groep 8 juf Monique/meester Jan

Raymond  Bottse is door bureau Sportstimulering ingehuurd om de basketbalsport te gaan promoten. Dit project heeft de naam Basketballfever Catch it.gekregen en wordt door hem met veel enthousiasme aan de Dordtse schooljeugd gegeven/aangeboden.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006