Een dubbeldekker wiebelt

 

Zowel kleine als grote kinderen zijn gek op auto’s. Vaak zijn het jongens die thuis allemaal kleine auto’s hebben en zij kunnen daar uren mee spelen of over vertellen. Er zijn ook volwassenen die echte oude auto’s en bussen verzamelen.

In groep 6 van juf Anky en juf Anne-Marie wordt er tijdens het project gewerkt over de geschiedenis van diverse voertuigen. Vandaar dat op maandag 6 februari de opa van Bram kwam vertellen over zijn grote hobby: auto’s. Als een opa gaat vertellen over zijn hobby auto’s wordt alles nog veel en veel leuker. Ook had hij veel foto’s bij zich, zodat we nu weten hoe het van automobiel tot luxe bus is gekomen. Ook andere dingen werden belicht: hoe je de auto kunt gebruiken om andere mensen te helpen bijvoorbeeld. Je kunt er veel hulpgoederen in kwijt! Bijvoorbeeld voor Roemenië.

Ook werden we uitgenodigd om bij Van de Merwe Oldtimers te bekijken. Niet alleen auto’s maar ook bussen. Zo’n dubbeldekker wiebelt trouwens behoorlijk! Dinsdagmiddag vertrokken we op de fiets om het allemaal in het echt te bekijken.

Opa van Bram en van de Merwe …. bedankt!

Juf Anky

Klik HIER voor de foto’s van het bezoek aanvan de Merwe Oldtimers

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006