Naar de film onder schooltijd

 

Ja, jullie lezen het goed! Onder schooltijd is groep 6 van meester Dick-Jan naar de bioscoop geweest. Maar film is dan ook het thema voor de projectweek van deze groep.

Dinsdag 7 februari waren de kinderen en hun begeleiders uitgenodigd door Meester Ton. Hij is de bioscoopmanager van de Wipmolen in Alblasserdam. Eenmaal aangekomen, kregen we uitleg hoe films gemaakt werden en worden, want in de loop van de tijd is er wel wat veranderd. Wisten jullie dat er in het doek waarop de film geprojecteerd wordt, heeeeel veel gaatjes zitten? Dit moet ook wel, want achter het doek staan de geluidsboxen. In groepjes mochten we naar de filmcabine en daar konden we zien hoe de film met heel snelle “klikjes” door de projector loopt. Dat was erg interessant, een film is wel 2½ tot 5 kilometer lang.

Na alle uitleg mochten we ook nog een film zien. Deze week draaide Kabouter Plop en het vioolavontuur. Deze film draaide alleen voor onze groep en dat was erg gaaf. Het was een leuke film en iedereen heeft stil naar de film zitten kijken. Wij willen Meester Ton bedanken voor de leuke ochtend.

Tijdens de presentatie-avond kan iedereen komen kijken in het lokaal van meester Dick-Jan, want dat wordt het geleerde in de praktijk gebracht. Dan is het lokaal omgebouwd tot een
bioscoopzaal met een eigen gemaakte film!!!!!!!!!! Tot dan.

Helen Reemer, moeder van Romy

Klik HIER voor de foto’s van het bezoek aan de Wipmolen

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006