Floddertje

Wat hebben we gelachen om F\loddertje. Het toneelstuk van Floddertje op het schoolplein was de opening van het zomerfeest voor de groepen 0-1-2. Floddertje zorgde er natuurlijk voor dat er allerlei dingen helemaal uit de hand liepen. Wat niet uit de hand liep, waren alle spelletjes en de pannenkoeken. Wat een feest!

Ook dit jaar was het zomerfeest voor de kleutergroepen een geweldig succes. Het weer was prachtig en er stonden spannende dingen op het programma. Het thema was deze keer: "Floddertje" (het meisje dat zich altijd vies maakt uit het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt). De meeste kinderen hadden zich dan ook uitgedost in kleding met vlekken erop, net als de echte Floddertje. Ook de juffen zagen er helemaal in stijl uit ! Al weken hadden de kinderen gewerkt over dit thema, wat toch wel erg tot de verbeelding sprak. Stel je voor: Lekker kliederen en vies worden, zonder dat er iemand over moppert.

De dag begon op het plein, waar alle kinderen met hun ouders en broertjes en zusjes gingen kijken naar het toneelstuk van de juffen over Floddertje die een taart moest brengen naar tante Toos. De bakkersknecht kwam de taart brengen, maar Floddertje zorgde er natuurlijk voor dat het helemaal in het honderd liep. Tante Toos was eerst wel erg boos, maar gelukkig liep alles toch nog goed af en kreeg Floddertje zelfs een medaille van de burgermeester voor haar heldhaftige gedrag.

Het was natuurlijk lachen, gieren en brullen. Vooral toen Floddertje samen met de bakkersknecht op de grond door de taart heen rolde, werd er hard gelachen. Die Floddertje is me er eentje hoor! De kinderen hadden ook een lied geleerd over de bakker en daarnaast nog een echt Floddertje-lied. Na het zingen, gingen de kinderen naar hun klas waar ze wat te drinken en een koekje kregen. Hierna kregen ze allemaal hun naam op een “Floddertje-medaille” opgespeld. Eindelijk konden daarna de spelletjes beginnen.

 

 

Er was een heus springkussen. Je kon meedoen aan een taartenrace (op driewielers), je mocht kliederen met verf op lakens en er was een spel waarbij je de snottebel van Floddertje op de goede plek onder haar neus moest plakken. Bah!!! In de klas kon je negerzoenen happen, zonder je handen te gebruiken. Ook kon je lekker kleuren en nog veel meer. Tot slot gingen de kinderen lekker pannenkoeken eten en wat drinken in de klas. Een ijsje aan het eind kon natuurlijk ook niet ontbreken!

We kijken wederom terug op een geweldige dag, die mede mogelijk werd gemaakt door de goede hulp van ouders en kinderen van groep 8. Bedankt allemaal!

 

Hopelijk wordt het zomerfeest volgend jaar weer zo'n succes!

De afbeelding van floddertje is afkomstig van www.floddertje.nl

juf Esmé.

Klik HIER voor de zomerfeestfoto’s van locatie 196.
Klik HIER voor de zomerfeestfoto’s van locatie 821.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006