Een kijkje in…..

 

Iedere ouder heeft herinneringen aan zijn of haar schooltijd. Soms weet je nog veel of soms ben je alles vergeten. Als er dan een mogelijkheid is om met 2 personen per kind een kijkje te nemen in de groepen 2, maken veel (groot)ouders van dit aanbod gebruik. Hoe zou mijn (klein)kind in de klas zijn of zou het nog net zo zijn als vroeger? In de afgelopen weken waren er dan ook de nodige gasten in de groepen te vinden. En nieuwsgierig dat ze waren!

Vaak waren het beide ouders die op bezoek waren, maar ook de combinatie ouder en grootouder was mogelijk. Veel ouders en grootouders zagen dat het er in de groepen heel anders aan toegaat dan vroeger. Nu werken de kinderen niet meer allemaal tegelijk aan hetzelfde werkje. Ieder kind werkt op zijn of haar niveau aan zijn of haar eigen “ding”. Al werkend is het niet vreemd om met elkaar te overleggen en elkaar te helpen.

Vol verbazing zag men dat je met elkaar heel snel op kunt ruimen. Menig (groot)ouder verbaasde zich over de gezellige en gemoedelijke sfeer in de groepen. Mooi was het als opa, oma, vader of moeder meedeed tijdens de spelles in het speellokaal. Grote en kleine mensen genoten met elkaar. Veel (groot)ouders zagen wat er allemaal in een dagdeel gebeurt en uitten daarover hun verbazing. Ze hadden bewondering voor de leerkrachten.

meester Jan

Klik HIER voor de foto’s van de ouderochtenden.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006