Kikkerklas op familiebezoek

 

Donderdagmiddag 20 april waren alle kinderen uit de kikkerklas heel snel op school. Zo snel zijn ze anders niet! Waren de kinderen ziek, heerste er een vreemde ziekte of was er iets anders aan de hand? Wat was de reden? Het bleek dat er iets totaal anders aan de hand was. De kinderen uit de kikkerklas gingen met elkaar een bezoek brengen aan de kinderboerderij.

Bij het thema lente van onze methode Schatkist zit het anker jonge dieren.Het is toch het leukst om dieren in het echt te zien en aan te raken als je er over wilt werken en praten. Daarom besloot de juf ouders te vragen om ons naar de kinderboerderij te brengen. Als snel hadden we genoeg moeders om de klas er naar toe te brengen. Die dag zat het weer ook mee. Het was zelfs warm!

Toen we aankwamen, stoven de kinderen naar alle dieren die er rondliepen. Er waren lammetjes en kleine geitjes. Ze lieten het toe dat de kinderen ze gingen aaien. Een geitje zat te sabbelen aan de broek van Niran. Zelf de ezels lieten het aaien toe. Er liepen ook jonge kalfjes. De kippen, de haan en de pauw moesten in hun hok blijven vanwege de “ophokplicht”.

Ook waren er in de stal dieren te zien.Het grote dikke varken maakte zeer veel indruk. “Zijn rug voelt aan als een borstel” zei Ryan. Er waren ook muizen in hokken. Daar was een moeder erg bang voor. Zij durfde de stal niet in. Ook cavia’s konden de kinderen bewonderen.

Buiten waren ook nog konijntjes in hokken. We bewonderden heel grote oren, maar ook heel kleine oortjes. Danique vond de konijntjes erg lief. Na een dik half uur hadden de kinderen het wel goed bekeken en besloten we naar de prachtige speeltuin van het park te gaan. Maar eerst kregen ze allemaal limonade en iets lekkers erbij.Daarna konden ze nog heerlijk spelen. Het was een fijne middag die alleen door kon gaan dankzij de hulp van de ouders!

Juf Klazien

Klik HIER voor de foto’s van het bezoek aan de kinderboerderij.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006