Koken op school


Op de televisie zijn er volop programma’s waar de lekkerste gerechten worden bereid en de chefkoks enthousiast alles voordoen. Voor enkele groepen uit de bovenbouw zijn die programma’s overbodig, want zij koken zelf op vrijdag. Naast lekker is koken dan vooral ook erg leuk en de leerkrachten zijn gewillige proefpersonen.

Het wordt zo langzamerhand een vast onderdeel van de vrijdagmiddag, koken met juf Marga. Kleine groepjes uit de groepen 8 en 7 gaan in 45 minuten met elkaar aan de slag en bereiden de heerlijkste gerechten. Dat je goed moet samenwerken staat natuurlijk voorop. Wie maakt wat klaar en waar begin je als eerste mee. Handen wassen, groenten schoonmaken en dan het koken. Alle taken worden besproken en verdeeld.

De groepjes krijgen een cijfer voor het resultaat en voor de samenwerking. Na enkele minuten begint de personeelskamer lekker te ruiken en komen de nieuwsgierige leerkrachten even kijken wat de pot schaft. Uiteraard is het altijd verrukkelijk en de kinderen gaan een hapje aan de leerkrachten uitdelen. Ook het opruimen en de afwas valt onder de verantwoordelijkheid van het kookgroepje. Wie een kijkje in de keuken wil wagen, moet dan ook echt even de foto’s bekijken!

Juf Marga

Klik HIER voor de foto’s van het koken.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006