Blauw-Wit in actie

Alweer een tijdje geleden stonden ze weer op het veld. Fanatieke korfballers die de kleuren blauw-wit fanatiek verdedigden. Vanaf groep 3 deden onze kinderen weer mee en werd in felle duels gestreden om de punten. Dit lukte niet altijd, maar het plezier in het spelletje was er niet minder om. Ook de strafworpen en de spelletjes tussendoor waren erg leuk. Aan het einde van de middag bleek dat het een paar teams gelukt was om eerste te worden in de poule.

Zij mochten dus door naar de finale-middag op 31 mei. Het team van Leon, Jacqueline, Maudy Faith, Vera, Ilse, Minousch, Eva en Felicity uit de groepen 8 streed mee bij de bovenbouwers.

Minousch en Ilse doen verslag.

“ Op 31 mei vond de finale plaats bij Sporting Delta. Het was er heel erg druk en slecht weer. Wij hadden onze eerste wedstrijd om kwart voor 2 en moesten in totaal 4 wedstrijden. Kinderen uit de andere klas kwamen ons aanmoedigen met een spandoek. We hadden de eerste wedstrijd verloren. En de 2 e en de 4 e wedstrijd ook. We hadden alleen de 3 e wedstrijd gewonnen. De anderen scholen waren ook heel erg goed. En we willen de coach ( Vera haar vader ) bedanken.”

Rodney, Fabian, Vivian, Elise en Ruben waren de kampioenen van groep 4 en de laatste drie kinderen doen verslag van hun Finaledag.

“De eerste wedstrijd hebben we gewonnen, de tweede en derde gelijkgespeeld en de vierde wedstrijd hebben we verloren. Dat kwam ook door de scheidsrechter. Hij was al een opa en liep niet mee. Daardoor floot hij niet altijd even eerlijk. We zijn in totaal vierde geworden, maar we hebben wel van de kampioen gewonnen! Met strafworpen gooien hebben we 3 keer gewonnen en 1 keer verloren. Het was een hele leuke middag.”

Uit de groepen 3 kwam ook een kampioensteam. Thomas, Jules, Fer, Nigel, Manolito en Naomi waren de trefzekere korfballers die in het blauwwitte tenue op het veld verschenen.

Nigel vertelt: “Ik vond de eerste keer erg leuk. Het was spannend waar de bal heen ging en we hebben veel punten gescoord. We zijn kampioen geworden en we hebben de beker gewonnen. De tweede keer hebben we verloren maar het was wel leuk.”

U leest het, met veel plezier is er weer gesport, met dank aan de sportcommissie. Dankzij de hulp van kinderen en leerkrachten kunnen we op deze plek genieten van hun prestaties. Bedankt voor de foto’s en de verhalen.

meester Freddie

Klik HIER voor de korfbalfoto’s van 17 mei 2006.
Klik HIER voor de korfbalfoto’s van 31 mei 2006 (Finales).

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006