Een regen van medailles

 

Het regende pijpenstelen, er viel ook nog eens hagel en er stond een wind die je eigenlijk alleen voelt op een strand. Onder deze omstandigheden werd er op zaterdag 8 april op de atletiekbaan sportief gestreden door veel kinderen van diverse basisscholen. Ook onze school was aanwezig en hoe….!!! Op de verschillende onderdelen van atletiek werden geweldige prestaties neergezet. Het leek erop dat zowel de jonge als de wat oudere kinderen weinig merkten van de nou niet bepaald goede weersomstandigheden. De meeste kinderen hielden stug vol en deden alle onderdelen: hardlopen, verspringen en kogelstoten.

Hier volgen wat reactie van deelnemers:

We gingen met de auto naar de atletiek. Iedereen van de Frisoschool kreeg van een mevrouw een t-shirt en een rugnummer. Ik had nummer 1858. Quinty, Shanna en Sander uit mijn klas waren er ook. Toen gingen we verspringen. Ik sprong 2.14 meter. Het begon te regenen en het was koud. Daarna gingen we hard rennen. Je moest in de startblokken gaan staan. Een meneer schoot met een pistool. Toen gingen we balwerpen, daarna nog kogelstoten. Ik deed voor de eerste keer mee. Volgend jaar doe ik zeker weer mee. Ik ben lid van Hercules. Dat is heel leuk hoor.

Yanien Blaak Groep 4 juf Tijmine en juf Petra

Zaterdag 8 april en ik kijk naar buiten. Het weer werkt niet erg mee. Buiten regent het en het voelt erg guur aan. De wind waait hard. Niet echt een dagje waarvan je zegt: “Ja lekker heel de dag buiten op een sportveld staan”. Maar we hebben ons opgegeven dus we gaan ervoor. Langzaam komt de dag op gang en gelukkig zijn er nog veel meer kinderen die zich aan hun afspraak houden. Met zijn allen hebben we er een sportieve dag van gemaakt met toch ook veel lol. ’s Ochtends is het veel slechter en het regent veel. Later in de middag wordt het ietsje beter, maar het is nog steeds erg koud. Iedereen van de Johan Friso heeft erg zijn/haar best gedaan . Halverwege de dag staan we derde op de ranglijst van alle scholen uit Dordrecht. Na afloop blijkt dat we zelfs nog opgeklommen zijn naar de eerste plaats. We zijn gewoon de beste school van Dordrecht en daar mogen we best trots op zijn!!!

Milet Hoornaar Groep 6b

 

Het belangrijkste van zo’n dag blijft toch altijd het plezier hebben of beleven op de atletiekbaan. Als dan ook nog eens aan het einde van de dag blijkt dat de Johan Frisochool de beste school is, dan kan zo’n dag helemaal niet meer stuk. Want wat bleek……..Onze school ging met de beker voor de eerste plaats naar huis, terwijl er toch zo’n 14 scholen meededen! Er waren zelfs kinderen die 4 medailles mee naar huis namen. Dat betekent dus dat ze 4x eerst, tweede of derde waren. Wat geweldig zeg!

Meester Jan

Klik HIER voor de foto’s van de atletiekwedstrijden.

De foto’s zijn gemaakt door de vader van Derek, juf Froukje en juf Rianne

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006