Paniek in de luie lift

Het instuderen van een afscheidsmusical vraagt ieder jaar weer veel tijd en energie. Zowel voor de kinderen als de betreffende leerkrachten is het een hele klus om alles weer op tijd te hebben geregeld. Maar het plezier tijdens het instuderen en de voldoening die je voelt na een voorstelling, geven je heel veel positieve energie. Ook dit jaar kwam er weerveel energie vrij en viel er weer veel te genieten.

De 3 groepen 8 van onze school hebben alle drie op verschillende avonden hun musical gespeeld in de aula van mavo Stek. Bij het betreden van de verduisterde aula waande je je in een heus theater. Een mooi decor, belichting, geluidsinstallatie en enthousiaste kinderen zorgden voor een geweldig gebeuren. Ieder avond was er weer een andere groep die de musical “Paniek in de luie lift” ten gehore bracht. Het detectiveachtige verhaal speelde zich af in een hotel waar de kinderen zich naar hartelust konden uitleven in dans en drama. De trotse ouders, grootouders, broertjes, zusjes en ook veel leerkrachten genoten van de kinderen die hun talenten eens op aan totaal andere manier konden laten zien.

Alles begon in de maand maart. De kinderen mochten auditie doen voor een rol en ook de eerste danspasjes werden door de kinderen zelf verzonnen. In de weken hierna begon het instuderen van de teksten en het aanleren van de bewegingen. Langzamerhand begon het steeds leuker te worden, vooral toen de groepen voor elkaar gingen spelen. Prachtig natuurlijk om de rol die jij speelt door kinderen uit andere groepen te zien spelen. Ook dansen voor elkaar is natuurlijk wel iets heel anders dan met een groepje wat oefenen in de eigen klas of het speellokaal. Na het uitzoeken en passen van kleding gaat zoiets natuurlijk helemaal leven.

Bijzonder trots waren de kinderen op het decor dat door een ouder was bedacht en door andere ouders en leerkrachten was ingekleurd. En eindelijk was het dan zover….. eerst een try-out voor enkele lagere groepen van de school en daarna in de avonduren optreden voor alle bekenden. Drie avonden lang was het feest in de aula van mavo Stek!

meester Jan

Klik HIER voor de foto’s van groep 8a (Juf Monique, meester Jan).
Klik HIER voor de foto’s van groep 8b (meester Micha).
Klik HIER voor de foto’s van groep 8c (meester Jan Willem)

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006