Pasen 2006 - God nodigt uit!

 

In weinig woorden wordt met deze titel aangegeven, dat God ons eigenlijk elke dag uitnodigt om deel te nemen aan zijn koninkrijk. Om dat te vieren hebben we op donderdag 13 april een echt PaasFEEST gevierd.

De afgelopen weken hebben we in de klas verhalen en gelijkenissen gehoord waarbij Jezus vertelt dat iedereen welkom is, zoals de werkers in de wijngaard. Maar ook dat we wel klaar moeten staan, als we worden uitgenodigd. Dit konden we horen in de gelijkenis van de 10 meisjes met de olielampjes. Ook zongen we hierover in het projectlied, waarbij elke week een nieuw couplet aangeleerd werd.

Het refrein is hierin duidelijk :

“Zullen we gaan?
Het is al haast zover, het feest komt er aan.
Het feest van opstaan en de mensen zijn vrij
en ook jij hoort er bij.
God heeft de wereld uitgenodigd.”

En uiteindelijk zijn we allemaal bij het Paasfeest aangekomen, waarbij God ons elk jaar opnieuw uitnodigt om met Hem de maaltijd te delen.

Het couplet van deze week vertelt :

“Morgenzon en lentelicht, ’t gaat ons verstand te boven.
Wie kan na de duisternis nog in het licht geloven?
Nu de Heer is opgestaan nu kunnen mensen leven gaan
want God heeft de wereld uitgenodigd.”

Op 13 april is het dan in de klassen ook zover. De verhalen zijn verteld en dan gaan ook wij met ons allen aan tafel om het Paasfeest te vieren. We hebben met ons allen geknutseld en getekend om de tafels weer zo mooi mogelijk te versieren, zodat het een echt feestmaal wordt.

De ouderraad heeft voor de heerlijke vulling van de tafels gezorgd. Er was niet alleen brood, maar er waren ook matzes, eierkoeken, danoontjes en paaseitjes. Bedankt weer, moeders van de ouderraad, voor de boodschappen en alle tasjes die jullie voor de groepen hebben klaargemaakt! Ook de fotografen meester Jordy, meester Brian en juf Liesbeth bedankt.

Daarna waren we vrij om ook thuis het feest te gaan vieren. En laten we niet vergeten dat Pasen niet een feest is dat maar 1x per jaar gevierd mag worden, maar God nodigt ons elke dag uit.

“Leven kan een feest zijn, dat begint weer elke morgen
als je weet dat God er is, bij wie je bent geborgen,
wil je dat er liefde is voor God en voor wie bij je is.
Dan houd je van jezelf en van de wereld.”  

Juf Henriette

Klik HIER voor de foto’s van locatie 196.
Klik HIER voor de foto’s van locatie 821.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006