Het verdrietige prinsesje

Prinses Esmeralda haar hondje Boris is ziek. Nu heeft zij niemand om mee te spelen en voelt ze zich heel alleen . Een tv of computer heeft ze niet, die bestaan nog niet. De koning en de koningin bedenken van alles om haar weer blij te maken.

De jonkvrouwen gaan dansen op mooie Middeleeuwse muziek, de ridders gaan in paardengalop, een goochelaar tovert een doekje in een ei, een clown vermaakt iedereen behalve de prinses, hoe moet dit nu toch?

De prinses wil wandelen in de kasteeltuin en daar ziet ze een meisje. Het meisje woont in een arbeidershuisje onder aan de berg, ze is kruiden aan het plukken voor haar moeder, het kruidenvrouwtje. Al plukkend zingt ze het liedje: ”Hop Marjanneke, stroop in ‘t kanneke”. De prinses vindt dit mooi… ze krijgt zelfs een glimlach, vraagt de naam van het meisje en mag mee naar het kruidenvrouwtje. Zij kent nog meer oude liedjes zoals “Klein, klein kleutertje” en “Oze wieze wo”, ze zingt ze allemaal. De prinses vertelt van haar zieke hondje en nodigt het meisje en haar moeder met een drankje voor de hond uit op het kasteel. Het hondje wordt beter, de prinses heeft een vriendinnetje erbij… een happy end!!

 

Dit verhaal heeft groep 1/2 van juf Atie en juf Janny zelf gemaakt en uitgespeeld. Het projectthema van de groep was: “Muziek en Beeld, vroeger en nu”. Vroeger was het zoals bij de prinses. Als je ziek was, was er geen tv, geen film, maar... dansers, verhalenvertellers, grappenmakers, muziekmakers. Daar werd je door opgevrolijkt.

 

Dit verhaal van vroeger is verfilmd in het nu. De klas heeft een eigen dvd hiervan en deze was te zien op de tentoonstellingsavond. Ook is hij te koop voor 5 euro en een deel van de opbrengst is voor het goede doel: een school in Uganda! Als uitstapje is de groep naar het Polderwiel geweest om daar hun stuk op te voeren. Veel ouders, eigen grootouders en ouderen uit het verzorgingshuis waren aanwezig. De ouderen hebben volop hun bijdrage kunnen leveren om het prinsesje weer blij te maken door liedjes van vroeger mee te zingen.

Een zeer geslaagd project!! Beleef het mee!!

Juf Janny

Klik HIER voor de foto’s van het bezoek aan het Polderwiel.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006