Druk, druk, druk

 

Ooit wel eens een school in bedrijf gezien tijdens een project? Niet alleen in de lokalen, maar ook in de gangen is het dan een drukte van belang. Kinderen zitten met rode wangen en kloppende hamers op allerlei plekken in school, op het schoolplein lopen kinderen met gereedschap om allerlei planken en balken te vertimmeren en overal kom je kinderen tegen die je graag vertellen waar ze mee bezig zijn.

Het is een feest om door de gangen van locatie 196 te lopen en even in de klassen te mogen kijken. Wat een gezelligheid. In groep 1/2 van juf Petra staat een prachtige trein. Kinderen kopen een kaartje bij het loket en gaan dan op reis. De conducteur fluit en… vertrekken maar! Bij juf Yvonne komt er een bijzonder geluid uit de klas. Er speelt een mevrouw op een harp. Een snaarinstrument, zo legt zij uit. Ook tante Bep is op bezoek en wel in de klas van juf Klazien en juf Esther. Tante Bep was vroeger juffrouw en vertelt daar heel enthousiast over.

Op locatie 821 is het niet anders. Ook daar wordt heel hard gewerkt. In groep 6 van juf Tineke dragen alle kinderen witte schorten en zijn ze bezig om van klei olielampjes te maken. In groep 7 van meester Paul worden geweldige muziekinstrumenten gemaakt. In de groepen 5 wordt druk gebouwd aan bruggen en molens, omdat daar de geschiedenis van het water centraal staat. Het is helemaal genieten in groep 1/2 van juf Deanne waar de kinderen druk bezig zijn met een complete kermis.

Op de tentoonstelling mogen de kinderen hun werk aan familie en bekenden laten zien. Iedere groep werkt weer aan iets anders, maar overal zie je vrolijke gezichten en wordt vol enthousiasme gewerkt én samengewerkt. Het valt niet mee om de voorraad knutselmaterialen op peil te houden, er gaan heel wat materialen doorheen!

Het project is eigenlijk nu al geslaagd, maar voor de kinderen wordt de tentoonstelling toch het hoogtepunt van het project. Dan mogen ze eindelijk laten zien waar ze het de afgelopen tijd zo druk mee hebben gehad!

juf Tineke en meester Jan

Klik HIER voor de foto’s van locatie 196.
Klik HIER voor de foto’s van locatie 821.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006