Van Gravenhorst tot Van Gijn

 

Of eigenlijk andersom, want groep vier is tijdens het project eerst naar Museum Van Gijn geweest en daarna naar de vertellers van bejaardentehuis Gravenhorst.

Op maandag en donderdag hebben we workshops gehad. Dat betekent dat je zelf twee keuzes had. Iedereen kon uit vijf crea-lessen kiezen, te weten: punniken, spelletjes maken, breien, kalligraferen, liedjes en dansen. Het werken in verschillende groepjes was leuk maar ook de dansjes, het knutselen, eigenlijk alles wel. Niet alleen de kinderen maar ook de juffen hebben hier veel plezier aan beleefd, dus wie weet….nog eens?

Ook zijn er danslessen gegeven door mensen van de Berckepoort. Zij hebben de lessen aan het project aangepast en wij trokken als leger van Willem van Oranje door ‘de klas’.

Tot slot hebben we een bezoek gebracht aan de bewoners van het bejaardentehuis Gravenhorst te Dubbeldam. De kinderen hebben vooraf een vragenlijst gemaakt en mochten vragen stellen over vroeger. Wat deed u vroeger in uw vrije tijd? Wat mocht u trakteren op uw verjaardag?

Zowel de kinderen als de ouderen hebben van deze middag genoten. Het was fijn te merken dat er ouders bereid waren om de kinderen te vervoeren! Bedankt voor jullie inzet tijdens het hele project!

Alle fotografen bedankt voor de foto’s!

Namens de groepen 4,
juf Lies

Klik HIER voor de foto’s van Museum Van Gijn en Berckepoort.
Klik HIER voor de foto’s voor de foto’s in de klas.
Klik HIER voor de foto’s van het bezoek aan de Gravenhorst.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006