Bekende mensen openen project

Iedere dag is er wel wat over school te melden, maar als bekende mensen de school komen bezoeken, dan staat héél snel het hele plein vol kinderen en leerkrachten! Een half uurtje later lopen dezelfde kinderen en leerkrachten enthousiast door een speciaal gebouwde kasteelpoort weer terug naar hun groep. Rara …..

Als je op het plein een stadsomroepster ziet met daarbij Middeleeuwse muzikanten, word je ineens erg nieuwsgierig. Als je dan ook ineens Johan Friso met zijn Mabel over het plein ziet wandelen, besef je meteen dat er iets aan de hand moet zijn. En er is zeker iets aan de hand!! Al die mensen zijn donderdagmorgen 2 februari op de Johan Frisoschool aanwezig om het officiële startsein te geven voor het project.

Om de 2 jaar werken alle groepen van de school aan een gezamenlijk project. Dit jaar is het thema “van Willem van Oranje tot Johan Friso”. Iedere groep zal gedurende 2 weken van een zelfgekozen onderwerp gaan uitzoeken hoe het daarmee VROEGER was en hoe het daarmee NU is.

Willem van Oranje

De officiële start van het project staat dan ook helemaal in het teken van vroeger en nu. Voor de ene ingang van de school staat een flatgebouw en voor de andere ingang een kasteel. Middeleeuwse muzikanten vertellen over vroeger en maken muziek uit die tijd. Johan Friso en Mabel vertellen al rappend hun verhaal. Daarna zingen alle kinderen uit volle borst het projectlied, met als refrein:

Vroeger was vroeger, maar nu is het vandaag,
waar gaan we aan werken … is de grote vraag!
van Willem tot Friso, het wordt echt perfect,
want het is twee weken, tijd voor ons project.

Dan gaan alle kinderen door de poort van het kasteel naar hun lokaal en gaat het project écht van start.

Klik HIER voor de foto’s van de start van het project.

Wekenlang was de projectcommissie, bestaande uit leden van de ouderraad en leerkrachten, druk met de voorbereidingen van het project. Ook daar zijn foto’s van gemaakt.

Klik HIER voor de foto’s van de voorbereidingen.

Meester Jan  

De foto’s zijn gemaakt door Monique de Heer

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006