Schaaktoernooi - tussen de buien door
bij School Vest

Woensdag 2 november - Na een jaar lang ongeduldig oefenen mochten de kinderen van de Johan Friso School zich opnieuw meten met hun leeftijdgenoten uit Dordrecht. Hoe zouden ze het er dit jaar vanaf brengen? De opkomst van de Johan Friso was nog nooit zo hoog geweest. In totaal hadden 40 kinderen zich opgegeven voor dit door school Vest prima georganiseerde Individuele Schaaktoernooi.

De kinderen werden verdeeld over drie leeftijdscategorieën. In de categorie 6 en 7 jarigen zag je hoe een aantal kinderen zoals Olivier, Nicole en Beyza prima met hun verlies wisten om te gaan. Heel goed dat jullie het geprobeerd hebben. Daarvoor is dit toernooi ook bedoeld. Alle andere kinderen wisten podiumplaatsen te behalen. Brons voor Lars en Kasper, zilver voor de broertjes Zargari en Jordi. Heel knap is de gouden plak plaats voor Thom en Gilian, die al zijn partijen won.

Onder de 8 en 9 jarigen hadden Marijn, Isabelle en Joost het zwaar. Toch pakten ook zij hun puntjes mee. Jardian, Djordy, Jeroen en Matthijs eindigden zo’n beetje halverwege. Bijna topplaatsen (4 e dus) waren er voor Davey, Lisa en Michael. Ralph is 3 e geworden en ook hier een ongeslagen kampioen, Jason die 8 partijen wist te winnen.

De categorie 10 en 11 jarigen bracht dit jaar echte toppers naar voren. Joeri, Jeroen, Sebastiaan, Wouter, Wendy en Willem werden allemaal winnaar in hun poule. Benieuwd hoe ze het als team zouden doen. Ook Hester (2 e) en Max (3 e) deden het knap. Zij zaten samen met Joeri in een poule en wisten van elkaar de nodige puntjes af te snoepen. Leon en Jan-Michiel eindigden bij de beste 3. Maarten was dit bijna ook gelukt. Brian, Milo, Remco en Danny wisten tenminste één partij te winnen. Uiteindelijk hebben alle 94 kinderen, voorzien van een diploma en een herinnering, het schaakpaleis aan de Vest verlaten. Bedankt allemaal en tot de volgende keer.

 

Schaakmeester Peter

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006