Schaken is hot

 

Schaken tegen scholen in Dordrecht is heel wat anders dan schaken voor de regionale kampioenschappen tegen de winnaars uit allerlei andere plaatsen. Zelfs een half uurtje oefenen in de auto met een magnetisch schaakbord wil dan niet eens helpen.

Op woensdag 15 februari deden er 10 teams van onze school mee aan het basisscholenkampioenschap schaken van Dordrecht. Doordat onze school deze middag in het teken stond van het project konden we gelukkig uitwijken naar OBS Dubbeldam. Al onze teams beleefden een sportieve en spannende middag. Er was zelfs een team dat mee mocht gaan doen met de regionale kampioenschappen in Rotterdam. Dit team was namelijk derde geworden en de nummers 1, 2 en 3 mochten daar aan meedoen.

Op zaterdag 11 maart vetrok dit team in de vroege ochtend vanaf het huis van Maarten richting Rotterdam. Een half uurtje in de auto flink oefenen met een magnetisch schaakbord en de auto stopte voor het Emmauscollege in Rotterdam. Snel werden de shirtjes aangedaan, werd het gebouw verkend en toen was het al weer tijd voor de eerste wedstrijd. Oei! Dat zag er moeilijk uit! Bij iedere zet moest je namelijk met die klokjes de tijd afslaan. Helaas waren de klokjes niet het enige moeilijke. De tegenstanders waren zo’n beetje onverslaanbaar! Uiteindelijk won niemand de eerste ronde. Gelukkig smaakte het eten in de kantine heerlijk! Onze mascotte, een knuffelezel, was erg apart! Nou ja, de volgende rondes moesten nog komen. Het ging niet best! Maar ja, het is maar een spelletje. Het toernooi was in twee poules ingedeeld. In elke poule zaten acht teams. In onze poule zaten bijv. De Klim Op, Hellenbroek, School Vest, De Piramide, Het Kompas en nog een paar. Sommige teams gingen zo serieus te werk dat ze alle zetten opschreven. En dat had toch wel effect. Gelukkig voor ons was er nog een kantine. Er werd wel erg veel schaakmat gezet door iedereen in het toernooi. Soms duurde dat wel eens een uur. Uiteindelijk waren er zeven rondes van vijfentwintig minuten. Poeh poeh! Dat is een boel denkwerk! Uiteindelijk won Wendy er 1, ik 1, Hester 2½, en Willem 3. Das toch nog behoorlijk goed vonden wij. Van de acht teams zijn we uiteindelijk 6 e geworden. Geen 2 e finaledag dus, maar ja. Het was tenminste erg leuk en we kregen allemaal een vaantje als herinnering aan deze dag. Namens het team wil ik graag de ouders die hebben gereden en kwamen kijken bedanken!

Maarten Walraven, groep 8a

Klik HIER voor de foto’s van de wedstrijden in OBS Dubbeldam.
Klik HIER voor de foto’s van de wedstrijden in Rotterdam.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006