527 avonturen

 

Op 6 september vertrok er weer een flink aantal bussen, vol met Johan Friso kinderen op weg naar Drievliet, het Archeon en de Efteling. En de belofte van een mooi dagje ‘uit’, loste zich al snel in.

De schoolreis van de groepen 4 en 3 (hun eerste keer!) ging die dag op weg naar Drievliet. Een fantastische dag, lees maar!

Sylvie uit groep 3 van juf Wilma vond de zweefmolen het leukste in Drievliet: “omdat die zo hard ging!” En hoewel het erg druk was, was ze helemaal niet bang dat ze de weg kwijtraakte.

Dylan, uit de klas van juf Ute, vond de wildwaterbaan het gaafst en vertelt over zijn belevenissen: “Ik heb een suikerspin gekocht. O ja en nog in de speeltuin gespeeld en ’t spookslot … dat was echt griezelig. Aan het eind stond een dode man, een skelet! We hebben ook uit onze rugzak gegeten en zijn in de speeltuin geweest om te eten en verder gingen we lopend eten.”

Dio uit groep 4 had op nummer 1 “de stoeltjes, waar je in moet zitten en waar je dan een rondje in moet draaien!” Als goede tweede komt de achtbaan met die scherpe bochten (De paardjes vond hij wel een beetje kinderachtig)

Veel avonturen uit Drievliet … teveel om allemaal te vertellen!

De bussen van de groepen 5 en 6 reden “terug in de tijd” naar Alphen aan den Rijn. Voor hen stond er namelijk een ontdekkingsreis in het Archeon op het programma. Peddelen in een prehistorische boomstamkano, kijken naar een spannend gladiatorengevecht in een echte arena, boogschieten met een middeleeuwse pijl en boog……genoeg te doen, te beleven en te ervaren. Troy en Joren uit groep 6 vertellen enthousiast : “We gingen pijl en boog schieten en Troy schoot op de andere baan raak, rechtsonder in het hoekje.”

Een trots moment voor Fleur (gr 5) was het varen met de boomstamkano, waarbij ze in het riet was gevaren, maar er zonder om te slaan weer uitkwam!

Ben en Tom kunnen er ook wel een boek over schrijven. Hun verhaal: “We zaten in de boomstamkano en we konden niet goed sturen. En daardoor kwamen we te laat aan de kant, maar nog net op tijd voor het gladiatorengevecht!” Dat spannende avontuur heeft gelukkig niemand gemist.

De vier groepen 7 gingen richting de Efteling, waar ze werden opgewacht door twee mevrouwen verkleed als zonnebloem. Na een hoop gejoel en gelach, mocht iedereen naar binnen om zich 6,5 uur te vermaken in misselijkmakende attracties als het Schip, de Bob en natuurlijk de Python. Marc ging met zijn groepje meteen naar de Bobslee. Waarom? Dat vertelt hij zelf : “Ik vond dat het leukst. Want de Bobslee is mijn ‘lieverlingsattractie’. De Vogelrok was ook wel leuk, maar het was wel de eerste keer dat ik erin ging, dus toen vond ik het best wel spannend ! Maar toen ik eruit kwam ging ik nog 6 keer.” Jeroen en Jan-Michiel zijn vooral laaiend enthousiast over ‘De Python’, waar ze wel 12 keer in zijn geweest. SUPERLEUK dus !

Ook dit jaar is er weer volop genoten van de schoolreis en heeft ieder zijn eigen avontuur beleefd. Nog meer ‘verhalen’ ziet u hieronder bij de foto’s.

Met dank aan juf Sandy, juf Marjolijn K, meester Dick-Jan, juf Joyce, juf Marjolijn de V en juf Lies.

Meester Freddie

Klik HIER voor de foto’s van de groepen 3 en 4 in Drievliet.
Klik HIER voor de foto’s van de groepen 5 en 6 in het Archeon.
Klik HIER voor de foto’s van de groepen 7 in de Efteling

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006