Slaapplaats gezocht!

Het begon met een telefoontje van Sint naar meester Bert: er waren te weinig slaapplaatsen voor de Pieten in het Sinterklaashuis. Misschien konden ze op de Johan Friso School logeren? Meester Bert overlegde met de leerkrachten of ze konden helpen en zo besloten ze om tenten voor de Pieten in de school neer te zetten. Dat zag er knus uit!

De volgende morgen echter was het een enorme bende bij de tenten: lege chocoladeletterdozen, papier van chocolademunten, taai taai poppen en nog veel meer was bij de tenten te vinden! En wie konden dat weer opruimen ? Juist … Gelukkig ruimden de kinderen dat graag op, zodat de Pieten ’s nachts weer fijn konden slapen.

Toen de Pieten op een dag door de school liepen om te vertellen dat de kinderen hun schoen mochten zetten, viel op dat ze een dikke buik hadden. En anders dan andere jaren kwamen deze Pieten zonder peper- of kruidnoten !!!

Zouden die Pieten misschien zoveel gesnoept hebben dat er niets meer voor de kinderen over was? Helaas klopte datvermoeden. Er kwam dan ook al snel een brief van Sinterklaas, waarin hij vroeg of de kinderen dit jaar misschien zelf iets lekkers wilden gaan bakken omdat hij al helemaal door zijn strooigoed heen was. Die Pieten toch…..

Over deze pieten gesproken: in de nacht dat ze de schoenen van de kinderen vulden, hebben ze zich helemaal uitgeleefd in alle klaslokalen. Het was een rommel om U tegen te zeggen! Gelukkig lieten de kinderen de volgende morgen hun opruimtalenten zien en waren de lokalen al gauw weer netjes.

Maandag 5 december was voor alle kinderen een groot feest! De binnenkomst alleen al was geweldig! Met de sirene van de politie werd de goede man op school afgezet. Gelukkig had hij ook nog zakken met kruidnoten bij zich, die hadden de Pieten in het Sinterklaashuis verstopt! Ook was het pietenorkest weer aanwezig en natuurlijk werd iedereen verwend met een cadeau van Sint en Piet. Al met al een reuze gezellige ochtend. We nodigen de Sint en z’n Pieten dan graag weer uit om volgend jaar weer te komen (slapen?).

Tot slot willen we mw. Burggraaf en mw. Schilperoord bedanken voor het nemen van de foto’s en uiteraard ook de andere ouders voor hun tomeloze inzet.

Juf Ute

Klik HIER voor foto’s van het pietenbezoek op locatie 196.
Klik HIER voor foto’s van het pietenbezoek op locatie 821.
Klik HIER voor foto’s van de rommelpieten op locatie 196.
Klik HIER voor foto’s van de rommelpieten op locatie 821.
Klik HIER voor foto’s van het sinterklaasfeest op locatie 196.
Klik HIER voor foto’s van het sinterklaasfeest op locatie 821.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006