Playstation voor Sophia

Sjoerd Poort is iemand die we nooit zullen vergeten. Iedereen die betrokken is bij onze school, weet dat zijn overlijden voor iedereen een grote klap was en nog steeds is. Vooral in zijn groep 8a wordt nog vaak over hem gesproken. In het Sophia Kinderziekenhuis staat sinds enkele weken een klein monumentje met daarop de naam van Sjoerd.

Sjoerd was een bijzondere jongen die altijd veel vriendschap, liefde, gezelligheid en aardigheid aan anderen heeft gegeven. In de tijd van zijn ziekte hebben Sjoerd en zijn familie gezien dat hij ook veel terugkreeg van de mensen om hem heen.

Om iets terug te doen voor het ziekenhuis waar Sjoerd alle aandacht en zorg kreeg die hij nodig had, kreeg iedereen na het overlijden van Sjoerd de kans om geld te geven voor het Sophia Kinderziekenhuis. Van dit geld wilden Sjoerds ouders iets kopen voor op de polikliniek oncologie, waar kinderen in het ziekenhuis vaak lang moeten wachten. Wachten was iets waar Sjoerd een grote hekel aan had. Het cadeau moest iets zijn wat juist die kinderen erg leuk zouden vinden. Namens en ter nagedachtenis aan Sjoerd is er vrijdag 17 maart iets heel speciaals geplaatst in de wachtkamer van het Sophia Kinderziekenhuis. Twee leerlingen uit de groep van Sjoerd, zijn maatjes Jelmar en Sven, waren hierbij aanwezig en hebben hier het volgende over geschreven:

Vrijdag 17 maart 2006 hoefden Jelmar en ik ’s middags niet naar school, omdat Hans, Angela en Sigrid hadden gevraagd of wij meegingen naar de opening van de Playstation 2 in de wachtkamer van de kinderafdeling in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De Playstation 2 is gekocht met het opgehaalde geld dat allemaal is ingezameld nadat Sjoerd was overleden. Op school hebben we heel veel ingezameld in het kamertje dat we speciaal voor Sjoerd hadden gemaakt.

Toen we aankwamen in Rotterdam gingen we naar de afdeling toe. In diezelfde wachtkamer heeft Sjoerd ook vaak gewacht op de dokter. Hij had dan eigenlijk niks te doen. Ik denk dat hij erg blij zou zijn geweest als er toen al een Playstation stond toen hij daar moest wachten. In een hoek hing aan de muur een laken met een blauwe strik eromheen. We kregen iets te drinken en er kwamen een aantal mensen van de afdeling kijken. Behalve allerlei zusters was ook de dokter van Sjoerd, kinderoncoloog dokter Reddingius, aanwezig . Sigrid, de zus van Sjoerd, mocht het blauwe lint doorknippen. Er kwam een mooi scherm tevoorschijn met 2 controllers. Jelmar mocht de kast openmaken en de Playstation aanzetten. We hadden het spel “Chicken Little” uitgekozen om de Playstation te testen. Hij deed het en toen hebben we er even mee gespeeld. Ook heeft het ziekenhuis nog een portable dvdspeler gekregen van de ouders van Sjoerd. Op een gegeven moment was het tijd om weer te gaan. We gaven iedereen nog een hand en gingen toen weer richting Dordrecht. Onderweg hebben we nog bij de Mc Donald’s gegeten en daarna zijn we naar huis gegaan. We zijn nog een poosje bij de familie Poort wezen spelen en daarna gingen we naar huis. Wij vonden het fijn om er bij te zijn.

Jelmar Gemser en Sven Beekhuis

Namens de ouders van Sjoerd mag ik iedereen heel hartelijk bedanken die het mogelijk heeft gemaakt dat zij dit voor Sjoerd en alle kinderen die de poli oncologie bezoeken, konden doen.

Meester Jan

Klik HIER voor wat foto’s van het bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006