Sophietje

 

Allereerst hartelijk dank voor het fantastische bedrag van ruim 1100 euro voor de Vereniging Barthiméus!! Het nieuwe en laatste zendingsproject voor dit schooljaar dat zich aankondigt, is ‘Sophietje’!

Wie is ‘Sophietje’?

Vanaf de voorjaarsvakantie tot aan de zomervakantie willen wij ons als school gaan inzetten voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Wij steunen daarmee ‘Vrienden van Sophia’ met de naam‘Sophietje’.

Sophietje is een verbeelding in brons van het kind dat naar het ziekenhuis moet. Het staat symbool voor een dapper klein meisje dat troost en geborgenheid zoekt bij vertrouwde dingen. Dit beeldje is via het ziekenhuis te koop.

We willen als Johan Frisoschool er graag een steentje aan bijdragen dat ‘de Vrienden’ het Sophia Kinderziekenhuis kunnen helpen. Er is geld nodig voor onderzoek. Andere belangrijke dingen zijn natuurlijk de dingen die het verblijf van de patiëntjes in het Sophia plezieriger maken. Zoals een aantrekkelijke ‘aankleding’ van het ziekenhuis, speelgoed en ontspanningsmogelijkheden.

Hoe het Sophia Kinderziekenhuis is begonnen

Het Kinderziekenhuis dat in 1863 is begonnen, heeft de naam gekregen van Hare Majesteit Koningin Sophia die in 1869 een bezoek bracht aan het Kinderziekenhuis. De toenmalige koningin schonk toen een bedrag van 100 gulden en een naaimachine. Het ziekenhuis begon heel eenvoudig met twee ziekenzaaltjes van ieder 8 bedden aan de Hoogstraat (‘de koopgoot’). Pas in 1994 is het Sophia verhuisd naar de huidige behuizing aan het Dr. Molenwaterplein. De kinderen in de leeftijd van 2-12 jaar konden er terecht. In al die jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek verricht en er is daarom enorm veel veranderd in het voordeel van de patiëntjes. Ook op financieel gebied zijn de tijden erg veranderd. Na een moeilijke tijd is het Kinderziekenhuis in 1967 in Rijkshanden gekomen. Toch kan het ziekenhuis niet zonder de steun van Vrienden van Sophia om het verblijf in het Kinderziekenhuis zo kindvriendelijk mogelijk te maken voor (jonge) kinderen .

Voor meer informatie over het Sophia Kinderziekenhuis of over ‘Sophietje’: www.vriendensophia.nl

Namens de zendingcommissie,
Juf Anita

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006