Technisch hoogstandje

Techniek, wat is dat eigenlijk? Sommigen lijkt het saai, maar ze weten niet precies wat het is. De groepen 7 kregen een hele ochtend uitleg over techniek. Maar dat niet alleen…….

Er kwam een vrijwilliger die zelf jarenlang een technisch beroep heeft gehad, om van alles uit te leggen. Eerst moesten de kinderen met elkaar proberen te bedenken wat techniek eigenlijk is. Ze ontdekten dat er veel meer techniek om hen heen is dan ze dachten. Veel kinderen wisten niet eens dat hun vader (of moeder!!) een heel technisch beroep heeft……

Het tweede gedeelte van de ochtend moesten ze in tweetallen allerlei opdrachten doen. Door de juiste draadjes aan elkaar te verbinden in een nagebouwd huis konden ze de deurbel laten klinken, de wasmachine aanzetten of het licht laten branden. Er moest een klein schip worden gebouwd van aluminium plaatjes. En er was een verzameling schroeven, bouten, moeren en spijkers, die van het juiste naamkaartje moesten worden voorzien.

Wat de meeste kinderen erg leuk vonden, was dat iedereen nog een ouderwetse, zelf getekende button mocht maken. En een heel grote paperclip in een vrolijk kleurtje.

 

Techniek saai, of alleen voor jongens? De groepen 7 weten nu wel beter. Als jij ook wilt ontdekken dat techniek niet saai is, dat de meiden van groep 7 er goed in zijn en je er allerlei leuke proefjes mee kunt doen, kijk dan maar naar de foto’s!

Namens alle leerkrachten van groep 7, juf Ciska

Klik HIER voor de foto’s van groep 7 van juf Ciska

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006