Trapvaardig

 

Verbaasd reageerden enkele weken geleden ouders en kinderen bij het zien van de 2 parkeerplaatsen bij locatie 821. Beide parkeerplaatsen waren afgezet met lint, omdat er allerlei materialen op lagen. Zelfs op het schoolplein stonden spullen en iedereen moest echt oppassen om niet tegen iets aan te lopen. Bij navraag bleek het allemaal te gaan om het project trapvaardig van de 3 groepen 8.

Tijdens enkele dagdelen in die week hebben de leerlingen van de groepen 8 meegedaan met het verkeersproject Trapvaardig. De lessen begonnen met een introductie in de klas. Dit bestond o.a. uit gesprekken met de kinderen en het maken van tekeningen over lastige verkeerssituaties in de buurt van de school. Tijdens enkele middagen konden de kinderen buiten oefenen op hun eigen fiets op een parcours dat was uitgezet rondom de school om de trapvaardigheid van het fietsen te verbeteren. In totaal 9 oefeningen konden er worden gedaan. Het begin van de week stond in het teken van oefenen en de week eindigde met een soort examen, waarbij alle oefeningen achter elkaar foutloos dienden te worden gedaan. Alles leek in eerste instantie vrij makkelijk, maar dat viel toch wel tegen. Hier volgt een verslagje van een leerling uit groep 8:

Hoi!

Ik ben Romy Aravena uit groep 8b. Ik heb met mijn groep meegedaan aan trapvaardig. Je moest bijvoorbeeld met je fiets langs paaltjes rijden en over een soort schuine balk rijden. Je moest eerst proef rijden en vandaag ( vrijdag 9 juni 2006) het echte parcours rijden. Gelukkig is het allemaal niet zo moeilijk. Het is wel leuk dat je met één hand mag rijden en dat je allemaal dingen tijdens het fietsen mag en moet doen.

 

meester Jan

Klik HIER voor de foto’s van het oefenen op de fiets.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006