Onze tante in Den Haag


Hoeveel tenen heeft een varken eigenlijk? Hoe heet een mannetjesschaap? Hoeveel poten heeft een wandelende tak? Al dit soort vragen kwamen voorbij tijdens ons bezoek aan Weizigt. Als we dit van te voren hadden gevraagd, zouden maar weinig kinderen het antwoord weten. Na ons bezoek aan de kinderboerderij was dat gelukkig anders!

De afgelopen weken zijn de groepen 5 naar de kinderboerderij in het Weizigtpark geweest. Vanaf school reden we met een bus naar het park. Daar aangekomen kregen we een werkboekje, kippenvoer en een rolmaat. Allerlei opdrachten werden gemaakt tijdens het loeien, knorren, tokken en kukelen. In het lentezonnetje maakten we in groepjes een wandeling over de kinderenboerderij en hebben erg veel geleerd. Zo hebben sommige kinderen ook ervaren dat geiten erg van eten houden en zelfs je veters of je sjaal zien als lekker hapje. Zo hebben we gezien dat een pauw een prachtige verendeken heeft en dat niet iedere geit altijd meewerkt als zij gemolken wil worden. Het allerleukste was toch wel dat je de dieren nu echt eens van dichtbij kon zien en ze ook daadwerkelijk kon aaien. Je moest daarvoor wel wat angst overwinnen, want een koe is toch wel erg groot van dichtbij!

We hebben dit uitstapje traditioneel afgesloten met een bezoekje aan de naastgelegen speeltuin, waar de kinderen nog even heerlijk konden spelen. Niet veel later stapten we de bus in voor de terugreis naar school. Ondertussen waren onze gedachten vol met mooie ervaringen en waren we heel veel nieuwe kennis rijker. Uiteraard zongen we op de terugweg het liedje over de tante in Den Haag, want die heeft wel honderd beesten……..

Namens de groepen 5, meester Eli

Klik HIER voor de foto’s van het bezoek van meester Eli/juf Helene
Klik HIER voor de foto’s van het bezoek van meester Freddie/juf Mieke
Klik HIER voor de foto’s van het bezoek van juf Marjolijn/juf Karin
Klik HIER voor de foto’s van het bezoek van juf Rianne/juf Henriëtte

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006