Welkom

Ja, daar zijn we dan weer. Zes weken geen school levert lege fietsrekken, gangen en klassen op. De meesters, juffen, kinderen en ouders schoven dan ook onwennig het ‘kale lokaal’ binnen, al waren de meesters en juffen al druk bezig geweest om alles ‘spik en span’ te maken. Toch wel spannend, al die nieuwe dingen. Maar als je je vrienden en vriendinnen weer spreekt, went het al snel.

De meeste kinderen staken meteen van wal met vertellen in de kring. In de groep 6 van juf Tineke verscheen de vertelkoffer, waarmee de volgorde van vertellen werd aangegeven. Na het vertellen werd het toch tijd voor de eerste lessen. Bij de kleutergroepen werd de puzzelkast grondig geïnspecteerd, de speelhoek in gebruik genomen en de zandbak herontdekt.
De groepen 3 begonnen met de nieuwe maan-roos-vis methode, waar het woordje “ik” de revue passeerde. Ook stond de eerste schrijfles op stapel, met een mooi nieuw geslepen potlood.

De groepen 4 begonnen met de eerste rekenles, al kon er gelukkig wel bij gekleurd worden. De rekenles leek ook bij de hogere groepen op het programma te staan, al werd er hier en daar ook nog geschoven met tafels, boeken uitgedeeld en buiten gespeeld. Enkele regels werden herhaald en klonken wel bekend in de oren. Maar een nieuwe groep, meester of juf levert ook een paar nieuwe regels op. “Ja maar, vorig jaar deed de juf dat anders” gaf ook wel aan dat nog wel even wennen is.

Er valt weer heel wat te horen en zien, op zo’n eerste dag. Kijk maar eens snel naar de foto’s.

Allemaal een ontzettend fijn schooljaar toegewenst! En houd de website maar in de gaten, want vanaf nu zijn veel schoolreisjes, themalessen, lessen, avonden, sportevenementen, gastdocenten etc…. weer te zien.

Meester Jan
Meester Freddie
Juf Anne-Marie en Casper

Klik HIER voor de foto’s van locatie 821
Klik HIER voor de foto’s van locatie 196

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006