BPH en wereldsteden

Wat hebben Londen, Hong Kong, filosofie, websites maken, het Reispaleis, twee juffen en veertien kinderen met elkaar te maken? Het is een aantal “ingrediënten” van het afgelopen halfjaar bij het BPH (Bovenschools Project voor Hoogbegaafden).

De kinderen hebben de afgelopen periode enthousiast gewerkt rond het thema “aardrijkskunde”. Er zijn prachtige websites gemaakt over verschillende wereldsteden. Naast het werken aan het thema, is de afgelopen periode ook “gefilosofeerd”. De kinderen hebben nagedacht over “kinderarbeid.” Ze hebben een nieuwsbrief gemaakt over dit onderwerp. De meiden van de bovenbouw hebben zelfs een protestsong tegen kinderarbeid gemaakt en de jongens een toneelstuk.

Het uitstapje ging dit keer naar het Reispaleis in Rotterdam. Een “hotel” met verschillende kamers, waar kinderen op een interactieve manier moesten uitzoeken wie de hotelgast was, zijn/haar beroep en het land van herkomst.

Met trots is het werk van de kinderen gepresenteerd op 20 december jl. Langzaam kwamen de mensen rond 15.30 uur binnendruppelen. Na een tijdje was het goed druk en werden de websites bewonderd. Ook konden de bezoekers genieten van twee optredens, waaruit bleek dat de leerlingen het hoognodig vonden dat er wat moest worden gedaan tegen kinderarbeid!

We kijken met elkaar terug op een leuke en leerzame periode.

Juf Swaan en juf Angelique

Klik HIER voor de foto’s van de presentatiemiddag.

Terug naar Reportages 2005 - 2006 Terug naar Reportages 2005 - 2006
Terug naar Bovenschools Project Hoogbegaafden (BPH). Terug naar Bovenschools Project Hoogbegaafden (BPH)