Leuk afval

De groepen 8 zijn op bezoek geweest bij HVC Afvalcentrale en schreven hierover 2 stukjes. Of het leuk was ?

Daisy uit groep 8a vertelt :
“We gingen met de fiets met Gevudo. Toen we daar waren, legden ze eerst uit wat er in de fabriek gebeurde. En er was ook nog een quiz. Toen we de fabriek in moesten kregen we eerst een helm op. Het stonk er echt vreselijk. Er werd allemaal uitgelegd hoe het afval werd verbrand er wat er werd hergebruikt. Je kon door een soort luik naar binnen kijken hoe al dat afval werd verbrand. En dat as wat overblijft word gebruikt om asfalt te maken. Aan het einde kregen we een klein containertje mee en een tekening van de fabriek.”

De groep van juf Sandy vond het ook erg interessant … en erg stinken. Lees maar:
“Het was heel erg interessant omdat we heel de fabriek mochten zien en er werd verteld hoe alles werkte en zo, natuurlijk stonk het ook vreselijk in de fabriek, hoe kan het ook anders met al dat afval. We kregen alle informatie via koptelefoontjes.

Eerst wisten we niet echt veel over afval, want je gooit het weg en dan denk je er niet echt bij na waar het heen gaat. Maar als je daar bent geweest denk je veel meer na over wat je weggooit.
Toen we naar de stortbunkers gingen, schrokken we wel een beetje want we hadden ons niet voorgesteld dat alle mensen zoveel afval weggooien! Toen we hoorden dat het rode spul op de fietspaden de poep en urine van de mensen is, dachten veel kinderen: ’bah, ik ga nooit meer op de rode fietspaden fietsen’. Toen we weggingen, kregen we nog een klein prullenbakje. Het was een hele leuke dag.”

Kinderen (vooral Daisy), meesters en juffen bedankt voor jullie verhalen en foto’s.

Meester Freddie

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007