Johan Friso – echte winnaars!

 

Want met elkaar meedoen met het schoolbasketbaltoernooi is supergaaf. Aanvallen, verdedigen, kletsen, overspelen, lachen, met hier en daar een dribbel levert een leuke dag op. En dat is het belangrijkste. Denkt u nu … oh, dan hebben ze zeker verloren, dan heeft u het mis.

Donderdag 28 december 2006 was het weer zover: het schoolbasketbaltoernooi in sporthal Sterrenburg . De jongens groep 5 en 6 waren goed vertegenwoordigd met wel 5 teams, de meisjes met 1 team. De concurrerende school was de Beatrixschool, die zowel bij de jongens als bij de meisjes 1 team had. De jongens hadden heel wat wedstrijden af te werken en startten al om half 9. De meisjes hadden met 2 teams maar 2 wedstrijden te spelen en hoefden pas om half 12 op te draven. Nog even lekker uitslapen dus.

Hoewel de wedstrijden vaak uitlopen, liepen ze nu keurig voor op schema. De eerste wedstrijd van de meiden wonnen ze met 3-0, alle 3 gescoord door Melissa. De tweede wedstrijd werd ook gewonnen, ondanks dat de scheidsrechters erg veel door de vingers zagen, met 5-1. Dit keer werd er 1 gescoord door Kaylee en 4 door Melissa. Een echte topscoorster dus.

De jongens van Johan Friso 1 gingen ook goed en wonnen de ene na de andere wedstrijd. Bij de prijsuitreiking ging de eerste prijs bij de jongens dan ook naar dit team en de tweede prijs ging naar Johan Friso 2. Bij de meisjes ging de eerste prijs ook naar de Johan Friso School. Iedereen kreeg een vaantje mee naar huis en de eerste prijswinnaars kregen naast de beker nog een cap. We kijken weer terug op een leuk toernooi, waarbij de sportiefste school van Dordrecht goed vertegenwoordigd was.

Marjolein Dijkshoorn

Klik HIER voor het foto’s.

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007