Boren, slopen en solderen

 

Echt lopende robots, discoballen en elektriciteitsproefjes waren enkele ingrediënten van de BPH-presentatie die afgelopen dinsdagmiddag 12 december plaatsvond. De kinderen van het BPH hebben de afgelopen periode enthousiast en hard gewerkt om o.a. een robot in elkaar te zetten. De drukbezochte presentatie had als thema: “techniek”.

De kinderen hebben hiervoor onder andere moeten boren, solderen en monteren. Voor veel kinderen was het de eerste keer dat ze met verschillende soorten gereedschap hebben gewerkt. Dacht je dat je niets meer kon met een oude kapotte stofzuiger of een niet-werkend koffiezetapparaat? De kinderen van het BPH hebben daar heel andere ideeën over. Ze hebben van oude apparaten iets nieuws weten te maken. De meeste kinderen begonnen met het slopen van verschillende apparaten. Daarna gebruikten de kinderen verschillende onderdelen van het oude apparaat om iets nieuws te maken. Zo was er bijvoorbeeld een zweef-draaimolen te bewonderen die gemaakt was uit onderdelen van een ventilator en een keyboard.

Tijdens de presentatie was er niet alleen van alles te bekijken, maar ook te doen. Zo kon je met technisch lego of k’nex aan de slag, maar je kon ook proefjes doen die met elektriciteit te maken hadden. Je kon uitproberen welke materialen wel of niet geleiden en hoe de elektriciteit loopt in een huis.

We kijken met elkaar terug op een leuke presentatiemiddag en een leerzame periode. Het was erg fijn, dat we afgelopen periode ondersteuning hebben gehad van meester Jan Groeneveld van het bureau TOP. Dit bureau wil techniek stimuleren in het basisonderwijs en dat is bij ons zeker gelukt!

Juf Swaan en juf Angelique

Klik HIER voor de foto’s van de presentatiemiddag.

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007

Terug naar Bovenschools Project Hoogbegaafden (BPH). Terug naar Bovenschools Project Hoogbegaafden (BPH)