Op bezoek in De Bron

 

“Juf? Is dit nu het huis van God?”
“En gaan wij nu ook bidden?”
“Waarvoor moeten we dan geld in zo’n zakje doen? En waarom staat die letter ‘K’ daarop?” Er waren heel veel vragen waarop alle kinderen van de groepen 6 antwoord kregen.

Daar zaten we dan: op een doordeweekse dag in de kerk, samen met de dominee die zich eventjes verkleedde. En toen was hij een echte dominee! Hij vertelde van alles: over de collecte, het doopvont, de kaars, de boekrol en het gebedenboek en natuurlijk niet te vergeten: de Bijbel. Na het gesprek mochten de kinderen een speurtocht in de kerk doen. Ze moesten puzzelstukjes bij elkaar zoeken en daarmee een puzzel compleet maken.

En tja, toen kwam de zondag...
Je moest niet naar de kerk, maar je mocht! Het was heel erg druk, want de kinderen van groep 3 van de Oranje Nassau School deden ook mee. We gingen zingen, bidden, luisteren en ... de dominee foppen!

De dominee had namelijk erg veel trek en hij kreeg zomaar iets ‘lekkers’ van juf Anky en een kind. De dominee verwachtte iets heerlijks, maar helaas... het was vies: het viel tegen! Hij kreeg brood met pittige mosterd en brood met zout! Ook kreeg hij een zuur matje, brrr! Gelukkig kwam na dat vieze het zoete.

Net als bij het volk van God. Zij hadden ook een bepaalde verwachting, namelijk van de lange reis naar het beloofde land, maar alles viel zo tegen! Gelukkig kwam het goed. Het bittere werd zoet, ook voor Gods volk. Gods volk kwam in Kanaän.

Vier kinderen gingen een stukje voorlezen uit de Bijbel. Daarna mochten alle kinderen op het podium zingen samen met juf Tineke die piano speelde en juf Hanneke van de Oranje Nassau School die gitaar speelde.

Na het korte praatje van de dominee kwam er een prachtig verhaal. Drie meisjes lazen samen met juf Marit het verhaal van Wout voor. Wout was zo verdrietig, want hij was niet goed genoeg. Daarom werden er door zijn dorpsgenootjes allemaal stippen op zijn lijf geplakt. Gelukkig kwam Lucia met het idee om naar Eli, de maker van Wout, te gaan. En Eli toen heeft gezegd dat Wout juist volmaakt was, omdat hij hem geschapen had. Iedereen is anders en dat maakt je juist zo speciaal. De plaatjes uit het boek (“Iedereen is anders”) werden via de beamer op de muur geprojecteerd.

En daarna? De koek was op! Oh nee, de kinderen kregen nog iets lekkers. Kortom, het was een geslaagde dienst!

De leerkrachten van groep 6

Klik HIER voor de foto’s van het bezoek aan De Bron
Klik HIER voor de foto’s van de kerkdienst

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007