Foto Fantastico

 

Maak op een tafel een zelfverzonnen landschap.
Maak een foto van jezelf.
Knip deze uit.
Zet hem in het zelfgemaakt landschap.
Maak van dit landschap met jezelf erin weer een foto: Foto Fantastico!

 

De kinderen uit de groepen 6 hebben zich heerlijk uitgeleefd tijdens een workshop die gegeven werd door fotograaf Erik Schilt. Van allerlei materialen werden landschappen gemaakt; ládingen kurken, doppen, eierdozen, watten, stokjes, papier en karton en zelfs een voorraad zand werden de klassen in gesleept om vervolgens te veranderen in complete jungles, poollandschappen, stranden en onderwaterlandschappen.

De kinderen bedachten een plekje in hun landschap waar ze zelf wel zouden willen zitten, liggen, staan of misschien wel …. hangen. Door meester Erik werden ze vervolgens gefotografeerd in hun zelfbedachte houding. Van strandoutfit tot dikke winterjas, van bloemengieter tot zeemeerminnenstaart ….. de kinderen lieten hun fantasie flink werken en kwamen met verrassende vondsten voor de foto’s.

Het uitknippen was een lastig werkje, dat moest héél precies gebeuren. Want: wie wilde er nu met een half afgeknipte voet of een te kort kapsel in z’n landschap terechtkomen?

Meester Erik had het maar druk. Nu moesten de landschappen waarin de kinderen zichzelf op miniformaat een plekje hadden gegeven weer gefotografeerd worden. Maar dit was wél waar het uiteindelijk om ging: Foto Fantastico!

Na afloop waren veel kinderen en ook juffen en meesters verbaasd over de prachtige resultaten. Dat de klassen niet helemaal toonbaar meer waren? Ach, dat hoort er nu eenmaal bij!

Juf Anne-Marie

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007