Trots op Fenneke

Iedereen op onze school heeft wel een hobby of zelfs meerdere hobby’s. Soms blijkt dat iemand in een bepaalde hobby erg goed is en als zo’n persoon dan ook nog eens met die hobby Nederlands kampioen wordt dan kan je wel zeggen dat je het heel goed kunt. Dit alles overkwam Fenneke uit groep 7 en door die geweldige prestatie werd ze in Dordrecht ook nog eens genomineerd voor een belangrijke aanmoedigingsprijs.

Fenneke Nijenhuis zit dit jaar in groep 7 bij meester Eli. Samen met nog enkele kinderen van onze school doet zij aan Ritmische Gymnastiek bij de

 

gymvereniging DVO. Dat betekent dat zij allerlei oefeningen leert op muziek. De ene keer gebruik ze bij zo’n oefening een bal, lint, knots, touw en soms zelfs een hoepel. Ook is er een oefening waarbij je helemaal geen materiaal mag gebruiken. Dit is allemaal niet zo makkelijk, vandaar dat zij er veel voor traint. Iedere week oefent zij 10 uur in een Dubbeldamse gymzaal. Daar zit niet eens de tijd bij die ze thuis gebruikt om te oefenen… Als je zoveel tijd in een hobby steekt, moet je het wel heel erg leuk vinden.

 

Fenneke vindt het een fantastische hobby en straalt als ze er over vertelt. Vol trots vertelt ze over het kampioenschap in Leeuwarden. Ze werd daar Nederlands kampioen en kreeg daarvoor een echte gouden medaille. Iedereen begrijpt dat veel mensen daar heel trots op zijn. Je wordt tenslotte niet zomaar kampioen van Nederland. Ook in Dordrecht is die prestatie niet onopgemerkt gebleven.

Al jaren wordt er in Nederland een verkiezing gehouden van de sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar. Ook in Dordrecht is dit inmiddels een traditie, en wordt er aan het begin van een nieuw jaar gekozen wie er met deze prijzen naar huis mag gaan. Wat veel mensen niet weten, is dat er naast deze prijzen ook een

aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt aan een persoon met een veelbelovend talent.

Onze Fenneke was daar ook voor genomineerd. Die nominatie is al een geweldige prestatie op zich. Als andere sportmensen jou als een veelbelovend talent zien, wil dat toch wel iets zeggen. Uiteindelijk heeft ze deze prijs niet gekregen, maar het feit dat ze er heel dichtbij zat, geeft aan dat Fenneke een groot talent is. Het aller-leukste van alles is natuurlijk dat Fenneke bij ons op school zit en daar zijn we best wel trots op. We hopen dat Fenneke nog veel plezier mag beleven aan haar hobby en wie weet zien we haar naam nog eens langs komen tijdens één van de komende Olympische Spelen!

meester Jan

 

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007