De kikkerklas naar de groenteboer

 

Het begon met een tuinwinkel. Daarna kwam de fruitwinkel in onze klas. Prachtig, met bananen, appels, peren en nog veel meer. Net echt. Maar al dat fruit smaakte ook naar meer. Mmmmm.... naar een bezoekje aan een hele aardige groenteboer.

We popelen om te gaan. Zou onze winkel er net zo uit zien als die van de echte groenteboer? Aan de slag dus en bedenken wat we nodig hebben voor een heerlijke fruitsalade en we stempelen hiervoor boodschappenlijstjes.

Ook maken we een vragenlijst en op woensdag 18 april is het dan zo ver. De rugzakken worden gevuld met de boodschappenlijstjes, vragenlijstjes, een potlood en natuurlijk een portemonnee met geld. Vier moeders, een stagiaire, de juf en 23 kleuters gaan naar De Bieshof. Opgewonden en keurig in een lange rij lopen we ernaartoe. Wat spannend!

Onderweg praten de kinderen over de belangrijkste vraag: Zou de groenteboer wel 23 snoepjes hebben? Want die krijg je toch altijd als je daar boodschappen doet.
Nadat we de groenteboer hebben begroet, barsten de vragen los. We worden een stuk wijzer.

  • Ja, de winkel lijkt op onze winkel met een kassa, toonbank, weegschaal en netjes gesorteerd fruit.
  • Gisteren zijn er wel 500 klanten geweest.
  • De bananen liggen omdat de groenteboer niet de ruimte heeft om ze op te hangen.
  • Alle appels smaken anders. Na de zomervakantie zijn de appels op hun lekkerst.
  • Fruit komt van de veiling en bij boeren vandaan.
  • Nee, de groenteboer plukt niet alles zelf (eigenlijk helemaal niets).
  • Ja, de groenteboer vertelt hoe oud hij is…

Vervolgens krijgen we een mand om de boodschappen in te doen en kunnen we alles voor de fruitsalade vinden. Dan is het tijd om te betalen. Hebben we geld genoeg? Krijgen we nog geld terug?
Enne, gelukkig is er voor iedereen een snoepje en dat niet alleen... Alle kleuters en de begeleiders krijgen ieder een doosje aardbeien om mee naar huis te nemen. Wat een verwennerij!

Op weg naar school was er nog 1 vraag. ‘Juf, krijg je altijd iets als je met de klas boodschappen gaat doen? Dan willen we de volgende keer wel naar de speelgoedwinkel.

Met heel veel dank aan de groenteboer!

Juf Deanne

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007