Jantje Beton

 

Eén keer in de 2 jaar doen wij als school mee met de loterijactie van Jantje Beton. En zoals jullie in

de nieuwsbrief hebben kunnen lezen gaan we dit schooljaar weer aan de slag om zoveel mogelijk loten te verkopen. De actie begint op woensdag 13 september en duurt t/m dinsdag 26 september.

Maar eerst iets over Jantje Beton. Jantje Beton is een organisatie die kinderen helpt die het moeilijk hebben, zodat ze ook eens een dagje uit, op vakantie kunnen of lid van een club kunnen worden. Door loten te verkopen, verdienen we geld voor deze kinderen, maar ook voor onze school! De helft van de opbrengst is voor Jantje Beton en de andere helft is voor onze school. De opbrengst van dit jaar gaan we gebruiken om te sparen voor een leuk speeltoestel op beide schoolpleinen.

Op maandag 11 september krijgen de leerlingen uit de groepen 3 t/m 7 een uitgebreide brief mee waar stap voor stap in beschreven staat hoe de actie in zijn werk gaat.

Op woensdag 13 september ontvangen deze leerlingen allerlei spulletjes en mogen de loten vanaf dat moment worden verkocht. Jullie hoeven niet alle deuren langs te gaan, maar misschien dat je vader, moeder, opa, oma, oom, tante, buren etc. een lot bij je willen kopen. De bedoeling is dat de mensen de loten meteen betalen en het geld kan dan meteen in de envelop die je van ons krijgt. Op de laatste bladzijde van je lotenboekje staat een wedstrijd waar je aan mee kunt doen. Als je een prijs hebt gewonnen, krijg je daarover begin december (thuis) bericht.

Tot en met dinsdag 26 september mogen de loten verkocht worden en opdonderdagochtend 28 september moeten de enveloppen met daarin het geld en de eventueel niet verkochte loten weer mee naar school worden genomen.

Jullie zouden de Jantje Betoncommissie heel erg helpen als in de envelop zoveel mogelijk papiergeld zit. Als jullie op donderdag 28 september alles in hebben geleverd, is er namens Jantje Beton nog een leuke verrassing voor jullie!

De Jantje Beton commissie wenst alle lotenverkopers heel veel succes en wil alle lotenkopers bij voorbaat hartelijk bedanken voor het kopen van een lot!

Namens de commissie

Els Leijs

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007