Op kraamvisite

 

Kleuters vinden al snel iets leuk maar op pad gaan met de bus is toch wel heel bijzonder. En zeker als we dan ook nog naar de kinderboerderij gaan voor een bezoekje aan de dieren.
De kinderboerderij in de lente is extra leuk, want er zijn vaak veel jonge dieren. Ook nu waren er net lammetjes geboren die bij moederschaap in het hok lagen. Verder waren er veel konijnen en we mochten bij 1 konijn echt op bezoek en hem aaien.

We zijn ook op visite geweest bij twee kippen in de kooi. Wel een beetje eng, want de dames waren wel erg aan het fladderen. Er liepen veel geiten met een hele dikke buik rond, maar helaas er waren nog geen babygeitjes geboren. Als je die toch nog wilt zien moet je binnenkort nog maar eens op kraamvisite gaan.

We zijn ook aan het werk geweest. Buiten op het erf mochten we de dieren borstelen en net als een echte boer of boerin konden we klompen aantrekken.
Het dikke varken, de kippen, de duiven, de pauwen, de konijnen, de koeien en de ezels waren net als wij, ook in een lentestemming.

Maar het allermooiste waren toch wel de kuikentjes. Deze mocht je echt op schoot nemen en aaien. Of nee, er zijn ook nog kinderen in de speeltuin geweest en veel kinderen vonden dat toch eigenlijk wel het aller, allerleukst.

Namens groep 1-2 RA, groep 1-2DM en groep 1SE,

juf Deanne

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007