Lovematch

 

Het is gebeurd, of meester Micha het nu wilde of niet. Vrijdag 9 februari hebben de opnames plaatsgevonden voor het televisieprogramma Lovematch. In de ochtenduren vertrok groep 8 van meester Micha vanaf locatie 821 met een bus richting Hilversum. Meester Micha moest met eigen vervoer en dat was niet zomaar.

Je zal maar door je collega’s en enkele kinderen worden opgegeven om mee te doen aan een datingprogramma dat wekelijks op de televisie is te zien…… In november werd de vrijgezelle meester Micha in de klas overvallen door de presentator van het EO-programma Lovematch. De presentator nodigde hem uit om in februari mee te werken aan zijn datingprogramma. In dat programma zorgen kinderen er voor dat hun meester gekoppeld wordt aan een leuk vriendinnetje.

Nadat meester Micha zijn jawoord hiervoor had gegeven, werd er een verhaal en een foto van meester Micha op de website van de EO geplaatst. Dames uit heel Nederland konden hierop reageren en uit betrouwbare bron weten we dat daar flink gebruik van is gemaakt. De programmaleiders hadden uiteindelijk 3 dames uitgekozen.

Op vrijdag 9 februari vertrokken we tegen 11.00 uur in een bus vanaf locatie 821 richting Hilversum. De andere groepen 8 zwaaiden ons jaloers uit. Juf Liesbeth, een klassenouder en meester Jan hadden deze dag de leiding. Meester Micha moest met eigen vervoer, want hij zou na de opnames meteen met zijn uitgekozen date op stap gaan. Rond 12.30uur bereikten we Hilversum, maar het vinden van de studio leverde ons de nodige problemen op. Gelukkig was er een aardige ambulancechauffeur, die aanbood om met zijn ambulance voor de bus te gaan rijden richting studio. Door de hulp van deze man bereikten we net op tijd de studio.

Nadat we in een bijzaaltje van de studio wat te snoepen en te drinken hadden gekregen, gingen we meteen naar de studio. De studio was heel klein en het was er erg warm. We werden eerst toegesproken door de regisseur en daarna oefenden we het klappen en roepen. Klappen en even lawaai maken is na 3 dagen CITO-toetsen totaal geen probleem. Ook maakten we kennis met Rebecca en Herman, de presentatoren van het programma.

Meteen hierna werd er afgeteld en begon het opnemen van het programma. De kandidaten waren allemaal juffen en uiteindelijk mocht de meester met één van de kandidates uit eten gaan. Voordat het zover was, gebeurden er eerst allemaal gekke, leuke en soms romantische dingen. Soms moesten er stukjes worden overgedaan en dan werden er snel grapjes gemaakt. Zodra de camera’s weer draaiden ging het allemaal weer serieus verder.

We hebben ook een optreden meegemaakt van Thomas Berger. Allemaal hebben we een foto met handtekening van hem gekregen. We hebben met elkaar geprobeerd om de meester te helpen met zijn keuze en dat is ons goed gelukt. We gaan natuurlijk niet vertellen wat er allemaal is gebeurd, maar het was geweldig om dit een keertje te mogen meemaken. De meester heeft uiteindelijk een leuke date uitgekozen en met haar vertrok hij meteen naar een restaurant. We hadden graag met hem mee willen gaan, maar ja, dat mocht helaas niet……

Iedereen kan de meester en ons bewonderen op woensdag 28 maart op Nederland 3 om 18.00 uur! Natuurlijk zijn wij ook benieuwd hoe het afspraakje met de kandidate is geweest, maar meester Micha wil niets vertellen. Nog even wachten dus, tot 28 maart!

Meester Jan

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007