Pasen 2007

Ik ben, ik ben, ik ben

Op 6 april is het dan in de klassen ook zover. De verhalen zijn verteld en dan gaan ook wij met ons allen aan tafel om het Paasfeest te vieren.

Dit jaar stonden de verhalen uit het Johannesevangelie op het vertelrooster. Kenmerkend voor dit evangelie zijn de “ik ben-woorden”die Jezus uitspreekt. Jezus zegt over zichzelf: “Ik ben levend water”, “Ik ben levend brood”, “Ik ben de goede herder”, “Ik ben de dienstknecht”. En als hij onschuldig gevangen is genomen , neemt hij zelfs de schuld op zich en zegt: “Ik ben het”, waar gewone mensen zouden weglopen en ontkennen.

Het refrein uit het veertigdagenlied, dat we zongen, zegt alles :

Ik ben, ik ben, zegt hij
het brood, het licht, de herder
Ik ben, ik ben, zegt hij
het water en de weg
Ik zal er zijn voor jou, zegt hij
De waarheid en het leven
Ik zal er zijn voor jou, zegt hij

Om dit te vieren hebben we met ons allen geknutseld en getekend om de tafels weer zo mooi mogelijk te versieren, zodat het daarna een echt feestmaal zou worden. De ouderraad heeft voor de heerlijke vulling van de tafels gezorgd. Er was niet alleen brood, maar er waren ook matzes, eierkoeken, danoontjes en paaseitjes. Bedankt weer, moeders van de ouderraad, voor de boodschappen en alle tasjes die jullie voor de groepen hebben klaargemaakt! Ook de fotografen bedankt.

Daarna waren we vrij om ook thuis het feest te gaan vieren. En laten we niet vergeten dat Pasen niet een feest is dat maar 1x per jaar gevierd mag worden, maar God ons elke dag uitnodigt voor een nieuw begin.

Namens de paascommissie,
Juf Lies

Klik HIER voor de foto’s van locatie 196.
Klik HIER voor de foto’s van locatie 821.

De afbeelding is afkomstig van www.kindopmaandag.nl

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007