Raadsvergadering op stelten

Dat hadden de raadsleden van het gemeente Dordrecht niet vaak meegemaakt, dat leerlingen van een basisschool een deel van de raadsvergadering bijwoonden! De BPH-leerlingen hoefden gelukkig niet de hele vergadering uit te zitten, want de vergadering was moeilijk te volgen. Toch hebben we leuke dingen gezien en gehoord.

We werden hartelijk ontvangen bij ons bezoek aan het Stadhuis op dinsdag 6 februari jl.! Maar liefst 10 raadsleden wachtten ons op. We kregen eerst een rondleiding door het oude Stadhuis. Dat was heel interessant, vooral de gevangenissen, die vroeger echt werden gebruikt: wat een donkere cellen waren dat!

Na de rondleiding konden we de Raadsleden bestoken met onze vragen. We hadden van tevoren wel 25 vragen bedacht, zoals: ‘Hebben jullie wel eens ruzie tijdens een vergadering? en ‘Hoe oud moet je zijn om burgemeester te worden?’. In een mum van tijd werden al onze vragen beantwoord.

Daarna was het tijd voor de raadsvergadering. Bij het BPH oefenen we ook met vergaderen. We hebben als thema ‘een dorp bouwen’ en iedere leerling is een wethouder met een eigen portefeuille. We hebben de afgelopen tijd geleerd, dat een goede luisterhouding heel belangrijk is tijdens het vergaderen, zoals de ander aankijken als hij/zij iets zegt, en de ander uit laten praten.

De raadsleden van de gemeente Dordrecht zouden een voorbeeld kunnen nemen aan de BPH-leerlingen. Want wat merkten wij tot onze verbazing tijdens deze raadsvergadering? Als een raadslid het woord nam, zat de helft van de raadsleden te overleggen met zijn/haar buurman of in de papieren te bladeren! Misschien is het goed dat de raadsleden de volgende keer een bezoek brengen aan het BPH!

Juf Angelique en juf Swaan

Klik HIER voor de foto’s

De afbeelding van het Stadhuis is afkomstig van www.dordrecht.nl

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007

Terug naar Bovenschools Project Hoogbegaafden (BPH). Terug naar Bovenschools Project Hoogbegaafden (BPH)