Berekenend schaken

dat klinkt misschien niet zo aardig, maar daar gaat het eigenlijk wél om, want anders win je dit spel natuurlijk niet. Op woensdag 1 november ‘vochten’ veel kinderen namens de Johan Friso complete ‘veldslagen’ uit. Hoe de veldheren en –dames dit deden?

Maar liefst 22 strijders hadden zich opgegeven voor het jaarlijkse schaaktoernooi (individueel) op school Vest. Helaas was er een afmelding en een paar deelnemers kwamen niet opdagen. Dat is natuurlijk heel jammer.

Bij groep 3/4 speelden in totaal maar 8 kinderen waarvan 5 van de Johan Frisoschool! Geen wonder dat we de sportiefste school genoemd worden! Er waren dan ook 3 kinderen op het erepodium hier: Olivier Klink werd kampioen, gefeliciteerd! Simon Loop werd 2e en zijn broer Victor 3e, jullie ook van harte hè.

Bij groep 5/6 waren twee poules, in poule B werd Aria Zargari 2e, geweldig knul! In de andere poule was het ook wel erg zwaar, want daar speelde een ongeslagen kampioen van school Vest. Bij groep 7/8 werd zijn broer bijna-ongeslagen kampioen, maar Jeroen Blokland was 2e en Michael van Honschoten 3e, super jongens! Ook alle andere kids: jullie hebben heel goed je best gedaan en blijf goed oefenen want met het scholentoernooi in februari krijgen jullie weer een kans.

Juf Froukje

 

 

Klik HIER voor de foto’s van het schaaktoernooi.

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007