Liefde voor het spel

Een betere omgeving dan de Johan Friso School kon je je afgelopen 14 februari niet wensen. De liefde kwam je vanuit alle hoeken tegemoet. Dit Viertallen Schaaktoernooi was voor deze speciale gelegenheid omgetoverd tot het Valentijntoernooi.

Jongens en meisjes, jong en oud, traden elkaar deze dag liefdevol tegemoet. Dat begon meestal met handen schudden vooraf en na afloop gezellig iets eten of drinken met elkaar. De Catering Queens brachten telkens weer met liefde gevulde roze zoete drankjes rond en ook de hartjes gingen gretig van de hand. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de paprika en naturel varianten, die al krakend naar binnen werden gewerkt.

En de spelresultaten? Dat hangt er maar net vanaf hoe je het bekijkt. De Johan Friso School deed met de meeste teams mee, maar kwam niet hoger dan de 6 e plaats. De Weizigtschool had slechts 1 team, maar wist daarmee wel de 3 e plaats te bereiken. En School Vest? Die was voor de 3 e achtereenvolgende maal beste school van Dordrecht en pakte de 1 e en 2 e plaats. Een prima prestatie waar iedereen trots op kan zijn. In totaal 24 teams, 100 kinderen, verdeeld over 6 verschillende scholen (ook nog Geert Grote, Bavinckschool en OBS Dubbeldam), hebben aan dit toernooi deelgenomen.

En het geheel werd vastgelegd door een grote groep vrijwilligers van RTV-Dordrecht, de lokale omroep van deze gemeente. Ergens in mei zal over dit schaaktoernooi uitvoerig worden bericht. Dus hou de weekbladen in de gaten of vraag ernaar bij je juf of meester.

Tot slot nog een bedankje voor iedereen die heeft geholpen om van deze dag een succes te maken. En nee, we noemen geen namen, want anders vergeten we er een. Dus tot ziens en tot volgend jaar bij het Viertallen Schaaktoernooi op de Johan Friso School.

Schaakmeester Peter

De afbeeldingen zijn afkomstig van:

www.voorbeginners.info
www.expiratieweb.nl

Klik HIER voor de foto’s.

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007