Over blije apies, ruige ridders en dappere durfals

 

Donderdag 14 september ging we met groep 3 t/m 7 op reis naar Rotterdam, Muiden, Bennekom en Kaatsheuvel. De groepen 3 en 4 trokken naar Blijdorp, de groepen 5 en 6 bezochten het Muiderslot en de Linnaeushof en groep 7 vertrok naar de Efteling. Hoe dat was?

Alle apies kijken!

 

 

Deze dag zijn we met de groepen 3 en 4 met mooi weer en wel 5 bussen naar Blijdorp geweest. In groepjes gingen we onder begeleiding op zoek naar de verschillende dieren. Het werkblad met vragen was soms een beetje moeilijk, dus dat heeft niet iedereen gemaakt. Maar het zien van de dieren en de speeljungle waren heel leuk.

Juf Judith en juf Lies hebben foto’s gemaakt. Weten jullie dat juf Judith helemaal weg is van giraffen? De dikke billen foto, wie zou die gemaakt hebben?..... Tja, dat verklappen we natuurlijk niet. Ook is zij met juf Annienke van de hoge glijbaan geroetsjt. De kinderen hebben ze luid aangemoedigd. In de winkeltjes is door velen een blijvende herinnering aan deze leuke dag gekocht. Een leerling dacht zelfs aan een ziek broertje thuis.

Ridders, valkeniers, torens en … lekker ravotten

Graaf Floris, de grote baas van het Muiderslot, heeft rond het jaar 1285 dit kasteel laten bouwen. Behalve het Muiderslot had hij nog 4 andere kastelen. Floris was machtig en sterk. Hij was ook ridder en had een groot leger. Hij had veel vrienden maar ook een aantal vijanden …”

Dat is nog lang niet alles wat we geleerd hebben over het (leven op) het Muiderslot. De kinderen van groep 5 en 6 en hun begeleiders konden via 2 verschillende routes van alles leren over het kasteel van Floris V. Met behulp van een boekje waarin we allerlei informatie, opdrachten en stickers konden vinden, gingen we op ontdekkingstocht door dit 700 jaar oude kasteel. Op de torenroute leerden we over de overdekte weergang, de herautenkamer, de poorttoren, het muurwachtersverblijf enz. We konden zelfs het kasteel zélf verdedigen! Op de ridderroute ontdekten we de Floriskamer, de Hoge Torenkamer, de wapenzaal, de jachtkamer en nog veel meer.

Vlak naast het kasteel konden we ook nog vragen stellen aan een valkenier (Floris deed namelijk graag mee aan de valkenjacht waarbij er gejaagd werd op konijnen en fazanten). Als we heel rustig waren, konden we de 15 weken oude oehoe aaien!

‘s Middags stapten we weer in de bussen, die ons naar de Linneaushof brachten, de grootste speeltuin van Europa! Trampolinespringen, karten, glijden, zwemmen, klimmen, waterfietsen, rijden in de botsauto’s, luchtfietsen … het was allemaal mogelijk! En niet alleen de kinderen vermaakten zich, we hebben ook een aantal juffen en meesters flink zien springen en glijden!

Mede door het heerlijke weer hebben we ons lekker kunnen uitleven. Dat maakt het feit dat we op de terugweg lang in de file moesten staan weer helemaal goed!

Rennen, juichen en vooral zo vaak mogelijk in de achtbaan

 

 

 

 

 

 

De groepen7 vertrokken naarrrrrrr .... De Efteling! Het was prachtig weer en de stemming zat er goed in. Al zingend en swingend bereikten we Kaatsheuvel waar een groot gejuich opsteeg toen de eerste aanduidingen van De Efteling op de verkeersborden te zien waren. Nadat we eventjes moesten wachten, mochten de kinderen naar binnen en mochten ze met hun groepjes op pad. Al snel was niemand meer te zien en stond iedereen al verwachtingsvol in de rijen voor een dag vol avontuur. Het was niet heel erg druk dus iedereen kon lekker vaak in de attracties. Overal zag je rondrennende kinderen van de Johan Friso. Gauw nog een keertje in de Vogelrok, Python of Pegasus. En overal zag je ook relaxende juffen die heerlijk toezicht hielden vanaf het terras.....(?) Kortom iedereen heeft een ontzettend leuke dag gehad, alles is perfect verlopen en dat is een compliment waard voor alle kinderen en begeleiding die meegingen!

We willen alle begeleiders heel hartelijk bedanken voor hun enthousiasme en hulp!

Juf Lies
Meester Dick-Jan
Juf Mathilde

Klik HIER voor de foto’s van groep 3 en 4
Klik HIER voor de foto’s van groep 5 en 6
Klik HIER voor de foto’s van groep 7

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007