Sinterklaas gaat sportief

 

Omdat de Johan Frisoschool dit jaar is uitgeroepen tot sportiefste school van Dordrecht vond Sinterklaas het een goed idee om de pieten wat extra te laten trainen op school, omdat ze niet bepaald fit waren en bovendien ook nog eens heel ongezond aten.

Natuurlijk deden de pieten wel heel erg hun best, maar zijn ze ook soms ook een beetje lui en ondeugend. Een beetje op daken klimmen en met pakjes jongleren, dat kunnen ze wel, maar 5 kilometer hardlopen, skiën, een potje voetbal, bovenop een balk balanceren, dat geeft ongelukken. Helaas hebben dan ook verschillende pieten zich geblesseerd.

De kinderen van de Johan Frisoschool hebben ook heel erg goed hun best gedaan met pietengym om de echte pieten te laten zien hoe het moet. Sinterklaas schreef in een brief dat de pieten zich eigenlijk een beetje hebben aangesteld en dat er niet echt iets met ze aan de hand is, dus wilde hij een grapje met ze uithalen op 5 december.

Gelukkig waren er ook nog wat fittere pieten, zoals de Rommelpiet en de Schoencadeaupiet. Toen de kinderen ’s morgens op school kwamen op de dag nadat ze hun schoen mochten zetten, wachtte hen wel een heel bijzondere verrassing! De Rommelpiet had de boel weer op zijn kop gezet en overal schoenen en schoencadeautjes verstopt, maar de schoenen van de kinderen van de bovenbouwgroepen leken helemaal verdwenen te zijn, of toch niet.........?

Buiten op de parkeerplaats stond een heuse hijskraan met pieten erop en daaraan hing een groot net waarin: ja, hoor.........alle 400 schoenen zaten!!! Nadat het net naar beneden was gelaten, was het de kunst om je eigen schoen weer te vinden in de berg.

De grote dag was aangebroken en het duurde wel even maar........toen kwam de Sint toch echt aan op de Johan Frisoschool in ............een rolstoel. De pieten dachten dat Sinterklaas nu echt geblesseerd was en niet meer kon lopen omdat hij zo druk was geweest met het verzorgen van de geblesseerde pieten. Had hij ze toch even mooi in de maling genomen!!!

Al met al was het weer een geweldig feest, mede dankzij de goede hulp van alle ouders en collega’s die zich weer volledig ingezet hebben. Bedankt hiervoor!

Juf Esmé

Klik HIER voor de foto’s van locatie 196
Klik HIER voor de foto’s van locatie 821

Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007 Terug naar Reportages schooljaar 2006 - 2007